news.team

Είναι τέτοιο το γκελ των Arctic Monkeys στον εναλλακτικό κόσμο (και όχι μόνο, μετά το ΑΜ του 2013), ώστε ο «μύθος» τους να περιβάλλει και όσους μουσικούς υπήρξαν κάποτε στη σύνθεση, φωτίζοντας αναλόγως τις σόλο εξορμήσεις τους στη δισκογραφία.

Ο Andy Nicholson, βέβαια, δεν ήταν απλά ένας μουσικός που βρέθηκε στην παρέα του Alex Turner για ένα φεγγάρι: υπήρξε συνιδρυτής των Arctic Monkeys πίσω στο 2002 και έπαιξε ως μπασίστας στο εμβληματικό για τα '00s άλμπουμ Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006). Αμέσως μετά την ηχογράφησή του, ωστόσο, αποχώρησε, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο πιεστικό χρονοδιάγραμμα των συναυλιών που έκλεισε τότε το γκρουπ στην Αμερική, στον απόηχο της επιτυχίας.

Στη συνέχεια ο Nicholson δούλεψε ως DJ στο Σέφιλντ, αλλά το 2008 βρέθηκε ξανά σε συγκρότημα, όταν σχηματίστηκαν οι Mongrel. Οι τελευταίοι έβγαλαν έναν δίσκο το 2009 αλλά δεν ξαναφάνηκαν έκτοτε. Ο Nicholson βρέθηκε στη συνέχεια στους Lords Οf Flatbush, στους The Book Club και στο χιπ χοπ σχήμα των Clubs & Spades, τώρα όμως επιστρέφει στο προσκήνιο ως σόλο καλλιτέχνης, υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Goldteeth: πατώντας λοιπόν εδώ, μπορείτε να ακούσετε μέσω Spotify το τραγούδι "Doin' Better", με το οποίο και μας ξανασυστήνεται.

Το "Doin' Better" προλογίζει ένα ομώνυμο ΕΡ σε συνεργασία με την τραγουδοποιό Hannah Yedi, η οποία θα αναλάβει τα φωνητικά. Πότε ακριβώς θα βγει, ωστόσο, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. 

«Η κόρη μου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018», είπε ο Nicholson στο ΝΜΕ, «και κάπου εκεί σχηματοποιήθηκε κι αυτό το εγχείρημα. Το "Doin' Time" ήταν το πρώτο που γράφτηκε, ως οργανικό κομμάτι». Όσο για τους Arctic Monkeys; «Ακόμα συναντιόμαστε, όταν έρχονται πίσω στο Σέφιλντ συνήθως κανονίζουμε να βγούμε για φαγητό. Και μιλάμε επίσης στα γενέθλιά μας».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured