Η Sharon Jones και ο Charles Bardley υπήρξαν αναντίρρητα οι δύο πιο σπουδαίες φωνές της σύγχρονης soul αναβίωσης που συνδέθηκε με τον ήχο της νεοϋορκέζικης δισκογραφικής Daptone Records. Η πρώτη, μάλιστα, γνώρισε σημαντική δημοφιλία και στην Ελλάδα και είχε έρθει εδώ για συναυλίες -πίσω δε στo 2008 είχε μιλήσει και στην Ευδοκία Πρέκα για τις σελίδες μας, η οποία την περιέγραψε ως «χειμαρρώδη, ειλικρινή, αυθόρμητη, ολίγον τρελή και με απίστευτο τσαγανό» (βρείτε τη συνέντευξη πατώντας εδώ).

Πλέον, τόσο η Sharon Jones, όσο και οι Charles Bradley, έχουν πεθάνει πέφτοντας και οι δύο θύματα του καρκίνου -η πρώτη το 2016, στα 60 της χρόνια, ο δεύτερος to 2017, στα 67 του.

Όμως τώρα η Daptone Records αποφασίζει να γιορτάσει την παρακαταθήκη τους με αφορμή την επικείμενη έκδοση του 100ού της single 45 στροφών. Και έτσι τους φέρνει μαζί, σε μια μεταθανάτια ηχογράφηση, στην οποία τους ακούμε να διασκευάζουν το τραγούδι "Hey Brother (Do Unto Others)" των Frightnrs (2016): μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Το single θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, έχοντας ως b-side το ορχηστρικό "Soul Fugue" των 100 Knights Orchestra. 

{youtube}T0b7zZwq_so{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured