Οι φίλοι του εναλλακτικού ροκ γνωρίζουν βέβαια καλά τους Βρετανούς Charlatans, με το ίδιο όμως όνομα σταδιοδρόμησε και ένα αμερικάνικο ψυχεδελικό γκρουπ -με αποτέλεσμα στη διεθνή δισκογραφία να γίνεται συχνά ο διαχωρισμός μεταξύ «Charlatans UK» και «Charlatans US».

Τραγουδιστής, κιθαρίστας και βασικός συνθετικός νους των Αμερικανών Charlatans ήταν ο Mike Wilhelm, ο οποίος πέθανε αυτές τις μέρες.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες, ξεκίνησε από τα μπλουζ και ίδρυσε τους Charlatans το 1964 -το μοναδικό τους, ομότιτλο άλμπουμ έμελλε να εμφανιστεί το 1969. Παρά τη φήμη που απολαμβάνει σήμερα, στην εποχή του υπήρξε μεγάλη εμπορική αποτυχία, οδηγώντας τη μπάντα στη διάλυση.

Μετά το τέλος των Charlatans, o Wilhelm δραστηριοποιήθηκε με τους Loose Gravel και τους Flamin' Groovies, ενώ από το 1976 και έπειτα είχε και σόλο δισκογραφία. Το όψιμο κατόπιν ενδιαφέρον του κοινού για την παλιά του μπάντα, τον ώθησε να ανασχηματίσει τους Charlatans 3 φορές (1997, 2005, 2015).

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Mike Wilhelm πέθανε στο Σαν Φρανσίσκο, ύστερα από μάχη ετών κόντρα στον καρκίνο. Ήταν 77 χρονών.

{youtube}ZppUkCzihws{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured