search

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Οι εκκλησιαστικές αρχές πετυχαίνουν να ακυρωθεί συναυλία της black metal μπάντας Devouror

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, όπως συχνά αρέσει σε κάποιους να λένε. Ό,τι λοιπόν συνέβη πρόσφατα στην Πάτρα σε βάρος των Rotting Christ, επαναλαμβάνεται τώρα σε μια μακρινή (για μας) χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, με θύμα ακόμα μία black metal μπάντα και θύτη τις εκκλησιαστικές αρχές.

Ο λόγος για τους Devouror από τη Σιγκαπούρη, μια μπάντα που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο black metal, εκπροσωπώντας την παλαιάς κοπής αντι-χριστιανική του σχολή: σχηματίστηκαν το 2018 και μόλις φέτος τον Ιανουάριο έβγαλαν το πρώτο τους ΕΡ Slay For Satan. Στα πλαίσια λοιπόν της σχετικής περιοδείας για την υποστήριξή του, είχαν κανονίσει να δώσουν και μια συναυλία στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Μαλαισίας -την Κυριακή 21 Απριλίου, ανήμερα δηλαδή του Καθολικού Πάσχα.To Συμβούλιο Εκκλησιών της Μαλαισίας, ωστόσο, αντέδρασε έντονα. Και πέτυχε να ακυρωθεί η συναυλία στη βάση της προσβολής του χριστιανικού Πάσχα, όπως ανακοίνωσαν και επισήμως μέσω Facebook οι διοργανωτές της. Οι οποίοι αντέδρασαν με τη σειρά τους, θυμίζοντας ότι η Μαλαισία είναι μια δημοκρατική χώρα, στην οποία δεν αρμόζει να εφαρμόζονται τέτοιες αντιδραστικής λογικής απαγορεύσεις.

H Μαλαισία είναι πράγματι μια χώρα με ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς, παρά το περίπλοκο πολιτικό της σύστημα και το μοναρχικό καθεστώς που διέπει τα 9 κράτη που την αποτελούν (είναι ομοσπονδία), ενώ βρίσκεται και ανάμεσα στις 40 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη. Θεωρείται επίσης μια επιτυχημένη πολυεθνική και πολυ-πολιτισμική κοινωνία και συχνά έχει λειτουργήσει ως υπόδειγμα σύγχρονου μουσουλμανικού κράτους, σε μια εποχή ειδικά που διάφοροι (και στη Δύση και στη Μέση Ανατολή) φαντασιώνονται αγεφύρωτες αντιπαλότητες. Γι' αυτό και το νέο της απαγόρευσης της συναυλίας των Devouror προξένησε ντόρο, ο οποίος το φέρνει τώρα και στη διεθνή ειδησεογραφία.

Μια αίσια κατάληξη από την άλλη για το γκρουπ από τη Σιγκαπούρη, το οποίο δεν θα μπορούσε ούτε καν να φανταστεί τέτοια παγκόσμια διασημότητα, υπό κανονικές συνθήκες.

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Αρέσει το νέο βιντεοκλίπ του David Bowie

Δείτε τι φτιάχτηκε για να συνοδεύσει το remix 2019 που έκανε ο Tony Visconti στο θρυλικό "Space…

Susana Estrada: Amor Y Libertad

Και μπουμ! Βογγητά, έρωτας και χορευτική μουσική μέχρι το ξημέρωμα, από μια σταρ των αισθησιακών…

Smalfeels: Μπορεί ο λόγος που μου αρέσει να γράφω «μινιμαλιστική μουσική» να είναι ότι είμαι πολύ χαοτικός...

Με μία σχεδόν αρχιτεκτονική θεώρηση του ήχου, o Νίκος Γιαννακάκης, έφτιαξε ένα δροσιστικό,…

Καινούριος Eminem, με λάβρα επίθεση ενάντια στην Iggy Azalea

Ακούστε το "Bang", μια συνεργασία με τον Conway The Machine

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

50 χρόνια Space Oddity

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα το πρώτο αριστούργημα του David Bowie, ο οποίος άφησε την…

5 ECM ορόσημα από το παρελθόν, για πρώτη φορά σε βινύλιο

Τι παράδοξο, να βρίσκεις ξανά μπροστά σου, σε δίσκους, εκείνα τα έργα που στην εποχή τους είχαν…