Σοκ και θλίψη προκάλεσαν οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, δείχνοντας την εκτεταμένη δυστυχώς καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά για το πώς ένα τόσο σημαντικό και εμβληματικό μνημείο, με οικουμενική εμβέλεια, μπορεί να έπεσε θύμα πυρκαγιάς σε μια οργανωμένη χώρα σαν τη Γαλλία -που θα περίμενε κανείς όχι μόνο να έχει φροντίσει κάθε λεπτομέρεια σε ζητήματα ασφάλειας, μα να μπορεί να κινήσει και αποτελεσματικότερα τους αναγκαίους μηχανισμούς, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε θέμα.

Ο μουσικός κόσμος δεν θα μπορούσε βέβαια να μείνει ανεπηρέαστος από το συμβάν: πολλοί ήταν οι επώνυμοι καλλιτέχνες, από όλο το ηχητικό φάσμα, που ένωσαν τη φωνή τους με αυτή κάθε νοήμονος ανθρώπου στην έκφραση της θλίψης για την καταστροφή του καθεδρικού ναού που επί 850 χρόνια στάθηκε συνώνυμο όχι μόνο του Παρισιού, μα και του υψηλού πολιτισμού που άνθισε στη Δύση, στα πλαίσια της χριστιανικής πίστης.

Γαλλίδα και η ίδια, η Héloïse Letissier των Christine And The Queens εξέφρασε πολλούς συντοπίτες της γράφοντας ότι «μας φαινόταν αιώνια και αλώβητη, γι' αυτό και σφίγγεται τόσο η καρδιά μας να τη βλέπουμε να καίγεται».

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συμβαίνει στην Παναγία των Παρισίων» τουίταρε και ο Alex Kapranos, frontman των Franz Ferdinand, ενώ οι National διάλεξαν να γράψουν το δικό τους μήνυμα στα γαλλικά («Nos cœurs sont brisés», που σημαίνει «ράγισαν οι καρδιές μας»), δίπλα σε μια φωτογραφία του φλεγόμενου μνημείου.

«Je suis infinement desole», έγραψε, επίσης στα γαλλικά ο Mark Ronson, ενώ και η Cher μπήκε στο Twitter της να γράψει ότι προσεύχεται για την Παναγία των Παρισίων, όπως και η star της επίκαιρης latin pop Camilla Cabellο, η οποία σχολίασε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει πόσο δέος της προκάλεσε η ομορφιά του ναού την πρώτη φορά που βρέθηκε στο Παρίσι.

Το δικό του μακροσκελές μήνυμα έγραψε όμως και ο Jesse Hughes των Eagles Of Death Metal, που δέθηκαν ανεξίτηλα με το Παρίσι ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στην εκεί συναυλία τους το 2015 (στο Bataclan), που κόστισε τη ζωή σε 89 ανθρώπους.

{youtube}vl9BvEeTFco{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured