news.team

Μόλις στα 42 του χρόνια βρισκόταν ο Michiel Eikenaar, όμως χρειάστηκε να δώσει άνιση μάχη ενάντια στον καρκίνο, την οποία και τελικά έχασε.

Ο Ολλανδός τραγουδιστής, στιχουργός αλλά και visual artist εμφανίστηκε στα πράγματα το 2007, ως frontman των Anaphylactic Shock - μιας sludge metal μπάντας από το Tilburg που πρόλαβε να βγάλει μόλις ένα άλμπουμ (2000 Years, 2008) πριν διαλυθεί.

Την ίδια περίοδο, ο Eikenaar ανέλαβε χρέη τραγουδιστή στους Nihill, ένα black metal γκρουπ με το οποίο και κέρδισε μια underground φήμη στα ευρωπαϊκά πράγματα. Λίγο μετά, το 2012, βρέθηκε ωστόσο και στη νέα μορφή των Order Οf Τhe Source Below, οι οποίοι επανα-προσδιορίστηκαν ως Dodecahedron, υπογράφοντας διεθνές συμβόλαιο με τη Season Of Mist. Με αυτούς, εξέφρασε μια πιο prog metal εκδοχή του black ύφους, τελευταία αποκρυστάλλωση της οποίας στάθηκε το περσινό live άλμπουμ Live In Leiden 2017. Την ίδια χρονιά βγήκε και το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Nihill Kwintessens.

Τον θάνατο του Eikenaar ανακοίνωσε ο συμπαίκτης του στους Nihill, Vincent Koreman. Ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα ότι βρίσκονταν στη διαδικασία ηχογράφησης ενός νέου άλμπουμ με τίτλο Seven Trumpets Of Doom. Πόσο είχαν προχωρήσει, όμως, και τι θα γίνει με αυτές, δεν διευκρινίστηκε -η αινιγματική δήλωση λέει ότι «θα ακολουθήσουν τώρα τον Michiel στο μεγάλο επέκεινα». Έγινε ωστόσο σαφές ότι οι Nihill διαλύονται, καθώς δεν επιθυμούν να συνεχίσουν δίχως τη φωνή του Eikenaar.

{youtube}oNl0rF7QDZo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured