Αν και μετρούν μόλις 8 χρόνια ζωής και προέρχονται από μια χώρα περιφερειακή στις μουσικές εξελίξεις όπως τη Ρωσία, οι Pussy Riot έχουν καταφέρει να γίνουν παγκοσμίως διάσημες, χάρη στις ευφάνταστες διαμαρτυρίες τους κατά της διακυβέρνησης του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη φλογερή υπεράσπιση βασικών (στη Δύση) δικαιωμάτων για τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους.

Τις διαμαρτυρίες αυτές, μάλιστα, τις έχουν συχνά πληρώσει ακριβά, με διώξεις, ακόμα και φυλακίσεις των μελών τους -θυμίζουμε την περίπτωση της Nadezhda Tolokonnikova, της Maria Alyokhina και της Yekaterina Samutsevich, που καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό.

Τώρα, οι Pussy Riot έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Street Mode Festival της Θεσσαλονίκης, που θα τις φιλοξενήσει στην 11η του εκδοχή, το τριήμερο 27, 28 & 29 Σεπτεμβρίου, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης -το ρωσικό γκρουπ θα εμφανιστεί την 1η μέρα.

Η προπώληση εκπτωτικών τριήμερων (35 ευρώ) και μονοήμερων early bird εισιτηρίων (15 ευρώ) έχει ήδη ξεκινήσει, αποκλειστικά μέσω του www.viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

{youtube}XMQSVsDHGD8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured