news.team

Μόλις λίγες ώρες μετρά δημοσιευμένο το πολυαναμενόμενο καινούριο βιντεοκλίπ των Rammstein για το φρέσκο τραγούδι "Deutschland": το σκηνοθέτησε ο Specter Berlin, έχει τη μορφή φιλμ μικρού μήκους διάρκειας 9 (και κάτι λεπτών) και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, με τη σημείωση ότι το YouTube το θεωρεί ακατάλληλο για ανηλίκους.

Το κλιπ ξεκινά μεταφέροντάς μας στη ρωμαιοκρατούμενη Γερμανία του 16 μ.Χ., για να φτάσει στον 20ό αιώνα με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο των Rammstein, οι οποίοι θίγουν απροκάλυπτα τόσο το ναζιστικό Ολοκαύτωμα -ποζάροντας ως φυλακισμένοι Εβραίοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης- όσο και το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας.

Όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν με τα βιντεοκλίπ των Rammstein, έτσι και αυτό δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων. Ο κυβερνητικός επίτροπος της Γερμανίας Felix Klein, αρμόδιος για θέματα αντισημιτισμού, δήλωσε ότι «αν έτσι σκοπεύουν να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, πρόκειται για άγευστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας», ενώ η Charlotte Knobloch -πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος- δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «ξεπέρασαν τα όρια, δείχνοντας μια ανεύθυνη εικόνα για το Ολοκαύτωμα».

Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε εδώ ότι τέτοιες αντιδράσεις υπήρξαν βεβιασμένες, καθώς έκριναν με βάση μικρά αποσπάσματα 35 δευτερολέπτων τα οποία έγιναν διαθέσιμα πριν βγει το πλήρες βιντεοκλίπ. Βλέποντάς το στην ολότητά του, δεν παρακολουθούμε τίποτα άλλο παρά μια επικριτική ματιά στα άπλυτα της γερμανικής ιστορίας -και όχι κάτι που παίρνει ελαφρά τη καρδία το γερμανικό παρελθόν και τις μαύρες του σελίδες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε εδώ το ίδιο συγκρότημα που πριν 10 χρόνια ανέμιζε μια σημαία της χώρας του τραγουδώντας ότι «δεν μπορεί να γαμήσει στη Γερμανία».

Το "Deutschland" είναι σε κάθε περίπτωση πρώτη «γεύση» από το άλμπουμ Rammstein με το οποίο ξαναγυρίζουν στο δισκογραφικό προσκήνιο -θα βγει στις 17 Μαΐου από την Universal.

Αυτή θα είναι και η πρώτη τους στούντιο δουλειά εδώ και μια δεκαετία, καθώς επί της ουσίας σιώπησαν μετά το Liebe Ist Für Alle Da του 2009, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένα πολύ επιτυχημένο άλμπουμ: πήγε στο νούμερο 1 της Γερμανίας, επιβεβαίωσε τη δημοτικότητά τους στην Ελλάδα (#30) και είχε καλή παρουσία σε όλες σχεδόν τις βασικές μουσικές αγορές του πλανήτη (Η.Π.Α. #13, Βρετανία #16, Αυστραλία #9, Γαλλία #2, Καναδάς #29, Ιαπωνία #165, Ρωσία #2). Πατώντας εδώ, μπορείτε να βρείτε τι είχε γράψει τότε στις σελίδες μας γι' αυτό ο Χάρης Συμβουλίδης.

{youtube}NeQM1c-XCDc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured