Γεννημένη στο Fieri της Αλβανίας ως Entela Fureraj, η Ελένη Φουρέιρα ακολούθησε σε μικρή ηλικία τη μετανάστευση της οικογένειάς της στην Ελλάδα. Το 2007, σε ηλικία 20 χρονών, βρέθηκε στο ποπ συγκρότημα Mystique, ακολουθώντας σόλο καριέρα μετά τη διάλυσή του το 2010.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2013 με το "Ραντεβού Στην Παραλία", ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με τον χαμό που προξένησε η περσινή της συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, όπου διαγωνίστηκε με το "Fuego" για λογαριασμό της Κύπρου, κατακτώντας τη 2η θέση.

Το εναλλακτικό κοινό ενδεχομένως αγνοεί ότι έκτοτε η φήμη της Φουρέιρα διέσχισε τα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα σταρ τόσο στην Ισπανία (όπου το "Fuego" έγινε χρυσό), όσο και σε χώρες σαν το Ισραήλ και τη Ρουμανία.

Και ο πήχης αναμένεται τώρα να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς η Φουρέιρα ανακοίνωσε επισήμως μέσω του προσωπικού της Instagram ότι σύντομα θα ξεκινήσει ηχογραφήσεις για ένα νέο αγγλόφωνο τραγούδι με τίτλο "Sirens", μαζί με τον Ολλανδό τραγουδιστή Kaan και τον ...Snoop Dogg!

Το στοίχημα είναι οπωσδήποτε φιλόδοξο. Με δεδομένο όμως ότι ο Snoop Dogg παραμένει ένας από τους διαχρονικά αγαπημένους ράπερ στο αμερικάνικο στερέωμα, δεν αποκλείεται η συνεργασία αυτή να ανοίξει στη Φουρέιρα την πόρτα για την αγορά των Η.Π.Α.

{youtube}54PHdAEmJkM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured