Ήταν 1924 όταν ο George Gershwin σύνθεσε το "The Girl I Love" (σε στίχους του αδερφού του, Ira) για τις ανάγκες της θεατρικής σάτιρας των Guy Bolton & Fred Thompson Lady, Be Good!. Το τραγούδι ωστόσο δεν άρεσε στο κοινό και σύντομα κόπηκε από την παράσταση.

Το ίδιο συνέβη και το 1927 αλλά και το 1928 όταν ο Gershwin προσπάθησε να το εντάξει -υπό τον νέο τίτλο "The Man I Love"- πρώτα στην αντιπολεμική σάτιρα Strike Up The Band και ύστερα στο Rosalie. Παρά ταύτα, μέσα στο 1928 βρήκε τον δρόμο του για την εμπορική δισκογραφία και μέσα στα χρόνια έγινε στάνταρ, γνωρίζοντας κάμποσες διασκευές.

Ανάμεσα στους θαυμαστές συγκαταλέγεται η Billie Holiday, o Miles Davis, αλλά και η Kate Bush, η οποία το διασκεύασε το 1994 παρέα με τον Larry Adler, ως συμμετοχή σε ένα tribute album ονόματι The Glory Of Gershwin. Την παραγωγή και ενορχήστρωση της διασκευής επιμελήθηκε μάλιστα ο George Martin -ο θρυλικός παραγωγός των Beatles.

Η εκδοχή της κυκλοφόρησε και σε single, το οποίο σκαρφάλωσε στο #22 των βρετανικών charts. Τότε, μάλιστα, η βρετανική τηλεόραση πρόβαλλε και ένα ασπρόμαυρο βιντεοκλίπ που είχε γυριστεί επισήμως για τη διασκευή με σκηνοθέτη τον Kevin Godley των 10cc. Έκτοτε, ωστόσο, το κλιπ δεν ξαναφάνηκε σε δημόσια θέα, μέχρι που πρόσφατα η Kate Bush το έκανε ξανά διαθέσιμο για όλον τον κόσμο: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

«Είναι ένα ρομαντικό και όμορφο τραγούδι», δήλωσε η Kate Bush ενθυμούμενη εκείνες τις μέρες, «που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με τον George Martin και τον Kevin, ο οποίος σκέφτηκε ότι έπρεπε να κάνουμε το βιντεοκλίπ κατά εντελώς παραδοσιακό τρόπο, ώστε να ταιριάζει στο κομμάτι».

Η δημοσίευση του βιντεοκλίπ αποτέλεσε promo για την 4πλη συλλογή The Other Side, η οποία κυκλοφόρησε μέσα στον Μάρτη, περιέχοντας πλήθος σπάνιων ηχογραφήσεων.

{youtube}RkYcD-Kh78o{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured