Η ταινία Dumbo που επέβλεψε σκηνοθετικά ο Ben Sharpsteen πίσω στο 1941 για λογαριασμό του Walt Disney, υπήρξε σταθμός για τα κινούμενα σχέδια του 20ού αιώνα και λάνσαρε έναν παγκοσμίως αναγνωρίσιμο και αγαπητό ήρωα -τον Ντάμπο, το ελεφαντάκι.

Μεταξύ άλλων τραγουδιών, στην ταινία αυτή ακουγόταν και το "Baby Mine", μια σύνθεση του Frank Churchill σε στίχους Ned Washington, την οποία ερμήνευσε η Betty Noyes. To κομμάτι προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού και γνώρισε κάμποσες διασκευές στα μετέπειτα χρόνια.

Τώρα, τη σκυτάλη παίρνουν οι Arcade Fire, οι οποίοι προσαρμόζουν το "Baby Mine" στη δική τους αισθητική: μπορείτε να ακούσετε τη διασκευή τους στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησαν γι' αυτήν η Julia Simpson με τον Jordan Fish.

Για το αγαπητό στο εναλλακτικό κοινό γκρουπ, αυτή είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση με νέο υλικό μετά το άλμπουμ του 2017 Everything Now, το οποίο τα πήγε εξαιρετικά σε εμπορικό επίπεδο (Καναδάς #1, Η.Π.Α. #1, Βρετανία #1, Αυστραλία #2, Γαλλία #3, Γερμανία #5), αλλά τους βρήκε μάλλον να χάνουν έδαφος στο indie στερέωμα -στις δικές μας πάντως σελίδες, πήρε μια καλή κριτική από τον Μιχάλη Τσαντίλα (δείτε εδώ).

Το "Baby Mine" δεν είναι πάντως προάγγελος νέου δίσκου, αλλά η συμμετοχή των Arcade Fire στο remake του Dumbo που ετοιμάζει ο Tim Burton, με πρωταγωνιστή τον Colin Farrell. Η ταινία θα βγει στα σινεμά στις 29 Μαρτίου.

{youtube}qpYOstfcQBs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured