news.team

Έφτασε 85 χρονών ο John Mayall, μα ευτυχώς παραμένει ακατάβλητος και δημιουργικός, χαίροντας μεγάλης εκτίμησης ως ζωντανός θρύλος της ευρωπαϊκής σκηνής που άνθισε γύρω από τα ηλεκτρικά μπλουζ, όταν αυτά μεταλαμπαδεύτηκαν προς τα εδώ κατά τη δεκαετία του 1960.

Ο Άγγλος δημιουργός δεν έλειπε καιρό από τη δισκογραφία, καθώς τελευταίο του μέχρι στιγμής άλμπουμ ήταν το Talk About That (2017). Εδώ και κάποιες μέρες, όμως, έχει βγάλει νέο δίσκο στη Forty Below, για την οποία ηχογραφεί από το 2014: λέγεται Nobody Told Me και του έχει χαρίσει αξιοσημείωτη επιτυχία στην Ελβετία (#16) και στη Γερμανία (#28) -στη χώρα μας διανέμεται από τη Rockarolla. Στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» ακούγοντας τη διασκευή του στο "Evil And Here To Stay" του Jeff Healey, στην οποία συμμετέχει και ο κιθαρίστας των Rush, Alex Lifeson.

O Healey είχε ηχογραφήσει την πρωτότυπη βερσιόν του κομματιού το 1992, για τον δίσκο Feel This που έβγαλε τότε με την Jeff Healey Band.

Όσο για τον Mayall, δεν έχει μόνο τον Lifeson στο νέο του άλμπουμ, αλλά και πολλούς ακόμα διάσημους βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας: είναι εδώ, μεταξύ άλλων, ο Todd Rundgren, ο Joe Bonamassa και ο Steve Van Zandt.

{youtube}OeDRJ_-dkQc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured