φωτογραφία: Amy Harris

Πλέον στα 68 του και εδώ και χρόνια χωρίς τα μακριά, πλούσια μαλλιά του που τον έκαναν κάποτε ένα από τα ισχυρά σύμβολα του σεξ στο βρετανικό rock, ο Peter Frampton παραμένει ενεργός, αν και έχουν πια παρέλθει οι πλατινένιες δόξες του I'm In You του 1977 (Βρετανία #19, Η.Π.Α. #2) και του Frampton Comes Alive! του 1976 (Βρετανία #6, Η.Π.Α. #1): το τελευταίο του άλμπουμ, το Acoustic Classics του 2016, δεν μπόρεσε να μπει στα charts.

Δυστυχώς, ωστόσο, το τέλος του δρόμου έμελλε να οριστεί από μια ιατρική διάγνωση για Μυοσίτιδα Εγκλείστων Σωματίων. Πρόκειται για σπάνια, ανίατη ασθένεια, καμιά φορά κληρονομική, που πλήττει κυρίως άνδρες άνω των 50 ετών. Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Frampton αποκάλυψε ότι η διάγνωση έγινε 3,5 χρόνια πριν. Και έτσι αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του όσο είναι ακόμα καλά, καθώς περιμένει τα μυικά προβλήματα να επεκταθούν ως τα δάχτυλά του, δυσχεραίνοντας την ικανότητά του να παίζει κιθάρα.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι ηχογραφεί τα τελευταία άλμπουμ της καριέρας του -ένα από τα οποία θα έρθει μέσα στο 2019- αλλά και ότι ξεκινά αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Για κάθε δε εισιτήριο που θα πωλείται, ένα δολάριο θα πηγαίνει στο Peter Frampton Myositis Research Fund, το οποίο έστησε με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου John Hopkins ώστε να ενισχύσει οικονομικά τα προγράμματα γονιδιακών θεραπειών που φιλοδοξούν να καταπολεμήσουν στο μέλλον την ασθένεια που τον έπληξε.

{youtube}Al9WmowJ3bQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured