news.team

Κανένα άλλο γκρουπ σχετιζόμενο με τη βρετανική τζαζ σκηνή δεν έκανε στην Ελλάδα το γκελ που έκαναν οι Cinematic Orchestra στα '00s -έστω και αν μεγάλο μέρος του τελευταίου οφείλεται στο ευφυές φλερτ του ηγέτη τους Jason Swinscoe με τα ηλεκτρονικά, που άνοιξε την πόρτα της εκτίμησης του εναλλακτικού κοινού για δίσκους όπως το Every Day του 2002 (Γαλλία #124) ή το Ma Fleur του 2007 (Γαλλία #71).

Έκτοτε, ωστόσο, οι Cinematic Orchestra σιώπησαν δισκογραφικά, παρότι συναυλιακά παρέμειναν ενεργοί: το 2014, μάλιστα, πέρασαν ξανά από τη χώρα μας, για δύο επιτυχημένες βραδιές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (μπορείτε να θυμηθείτε πατώντας εδώ, τι έγραψαν τότε οι ανταποκριτές μας Στέργιος Κοράνας και Ανδρέας Κύρκος, αντίστοιχα).

Τώρα, ωστόσο, το γκρουπ ξαναπαίρνει μπρος για τα καλά και δημοσιεύει ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "A Caged Bird/Imitations Οf Life", με τον Roots Manuva στα φωνητικά: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "A Caged Bird/Imitations Οf Life" προλογίζει τον νέο δίσκο To Believe, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου από τη Ninja Tune. Στα ελληνικά δισκοπωλεία θα εμφανιστεί μέσω διανομής της Rockarolla.

{youtube}o-aH1qXU67I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured