Μπαίνοντας στην τρέχουσα δεκαετία, πολλοί θεώρησαν ότι ο James Lavelle άφηνε πλέον οριστικά πίσω του τους UNKLE, το ηλεκτρονικό σχήμα με το οποίο καθιερώθηκε, αλλά και ένα όνομα ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό εναλλακτικό κοινό.

Παρά ταύτα, το 2017 τους επανέφερε στο προσκήνιο μετά από 7 χρόνια σιωπής. To άλμπουμ The Road: Part 1 (2017) αγνοήθηκε βέβαια από το hype του alternative Τύπου, βρέθηκε όμως στο #16 της Βρετανίας και στα χαμηλά των γερμανικών charts (#92), αποδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχουν fans.

Το τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και πέρα δεν ήταν σαφές, λίγο πριν το τέλος του 2018, πάντως, οι UNKLE βρέθηκαν να ρεμιξάρουν το "Cold" των Editors. Το ένα έφερε έτσι το άλλο, καθώς φαίνεται, και προέκυψε και ένα ολοκαίνουριο κομμάτι ονόματι "The Other Side", χρεωμένο στους UNKLE με τραγουδιστή όμως τον Tom Smith των Editors: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "The Other Side" δεν είναι μάλιστα μεμονωμένη κυκλοφορία, αλλά πρώτο δείγμα γραφής από έναν νέο δίσκο των UNKLE. Λέγεται The Road Part II: Lost Highway και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου από τη Songs For The Def, με ελληνική διανομή από τη Rockarolla.

«Εμπνεύστηκα το άλμπουμ το 2018, ξεκινώντας μια εκπομπή στο Soho Radio του Λονδίνου», εξήγησε ο Lavelle, «η οποία με έβαλε να σκεφτώ για το πώς μπορείς να παίξεις δίσκους με διαφορετικό τρόπο. Θέλω όποιος ακούσει το νέο άλμπουμ να το σκεφτεί ως ένα ταξίδι: είστε στο αμάξι σας, στο ξεκίνημα μιας ημέρας και φτάνετε οδηγώντας ως τη νύχτα».

{youtube}CoEgXQa38Vo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured