Ο James Dean δεν έζησε πολύ (σκοτώθηκε σε τροχαίο, μόλις στα 24 του), αλλά πρόλαβε να γίνει μέγα κινηματογραφικό είδωλο για τη γενιά που έφερε το rock 'n' roll στα μουσικά πράγματα, χάρη κυρίως στον ρόλο του Jim Stark που έπαιξε στην περίφημη ταινία του Nicholas Ray Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (1955). Δεν ήταν ωστόσο η μόνη του σπουδαία στιγμή: άλλοι φίλοι του σινεμά, για παράδειγμα, έχουν σταθεί στον ρόλο του Cal Trask στο Ανατολικά της Εδέμ του Ηλία Καζάν (1955) κι άλλοι στο Giant του George Stevens, όπου έπαιξε τον Jett Rink -και οι δύο αυτοί ρόλοι, μάλιστα, του απέφεραν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Ανάμεσα λοιπόν στους σημερινούς μεγάλους fans του Αμερικανού ηθοποιού, αποκαλύπτονται τώρα και οι Deerhunter, χάρη σε ένα νέο τραγούδι ονόματι "Plains", το οποίο έχει ως έμπνευσή του τον James Dean του Giant: μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Το "Plains" προλογίζει το νέο άλμπουμ Why Hasn’t Everything Already Disappeared?, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου 2019 από την 4AD.

Το άλμπουμ αυτό διαδέχεται στη δισκογραφία της παρέας του Brian Cox το Fading Frontier του 2015 (δείτε τι είχε γράψει τότε σε μας γι' αυτό ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ), δουλειά που τους απέφερε ένα #72 στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα #53 στη Βρετανία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured