Στα 76 του (πλέον), ο Brian Wilson απολαμβάνει γενικής αναγνώρισης ως μία μεγάλη μουσική ιδιοφυία του 20ού αιώνα, που στάθηκε υπεύθυνη για την εποποιία του Pet Sounds (1966), αλλά και για πολλά ακόμα ορόσημα στην καριέρα των Beach Boys.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την ψυχική του υγεία, ο Wilson παραμένει ενεργός και στην τρέχουσα δεκαετία: η τελευταία στούντιο κατάθεσή του No Pier Pressure χρονολογείται στο 2015 και του απέφερε ένα #28 στις Η.Π.Α. κι ένα #25 στη Βρετανία. Πρόσφατα, μάλιστα, τον συναντήσαμε και ως καλεσμένο της Janelle Monáe, στο ομότιτλο άσμα του τελευταίου της δίσκου Dirty Computer.

Τώρα, ο Wilson επιστρέφει αθόρυβα στην επικαιρότητα, τόσο συναυλιακά (με την πρώτη του στα χρονικά Χριστουγεννιάτικη Περιοδεία, η οποία ξεκίνησε προχθές Τετάρτη), όσο και με μια νέα ηχογράφηση στο "Love And Mercy", τραγούδι από τον ομώνυμο προσωπικό του δίσκο (1988) -το οποίο, περιέργως, ανήκει στις παταγώδεις εμπορικές του αποτυχίες.

Όπως μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω (βλέποντας παράλληλα και το γυρισμένο στο Λος Άντζελες και στην Καμπούλ επίσημο βιντεοκλίπ), το καινούριο αυτό "Love And Mercy" βρίσκει τον σπουδαίο Αμερικανό μουσικό να συνεργάζεται με το συγκρότημα Miraculous Love Kids.

Οι Miraculous Love Kids είναι ένα συγκρότημα που έφτιαξε ο Αμερικανός μουσικός Lanny Cordola το 2015, εξ ολοκλήρου με παιδιά που μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να επιβιώσουν στους δρόμους του Αφγανιστάν. «Αρχηγός» του γκρουπ είναι η Mursal, η οποία το 2012 -σε ηλικία 8 χρονών- είδε τις δύο αδερφές της να χάνονται ύστερα από ανατίναξη βομβιστή αυτοκτονίας.

Στόχος της δράσης τους, είναι να συγκεντρωθούν έσοδα για τη μουσική εκπαίδευση κοριτσιών που ζουν σε πάμφτωχες περιοχές του πλανήτη.

{youtube}wdGFWPtsZCk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured