Θρυλικό είναι πλέον, στα χρόνια μας, το δίδυμο που έστησαν το 1981 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ο Brendan Perry με τη Lisa Gerrard: με ένα σερί εξαιρετικών και μοναδικών δίσκων, οι Dead Can Dance έγιναν ένα πολύ επιδραστικό όνομα, αλλά και η επιτομή του ήχου της εταιρίας 4AD, παρότι οι κατάλογοι επιτυχιών στην πατρίδα τους, τη Βρετανία και τις Η.Π.Α. αδιαφόρησαν παντελώς για τα άλμπουμ τους.

Το συγκρότημα είχε να φανεί περίπου 6 χρόνια, από το Anastasis του 2012 (Αυστραλία #24, Βρετανία #68, Η.Π.Α. #46, Γαλλία #13, Γερμανία #7), πριν λίγες όμως ημέρες κυκλοφόρησε το 9ο στούντιο άλμπουμ του Dionysus (Αυστραλία #55, Βρετανία #59, Γερμανία #8). Το ίδιο περίπου διάστημα είδαμε και τη Lisa Gerrard ξανά στη χώρα μας, ως καλεσμένη όμως του Zbigniew Preisner στις δικές του συναυλίες εδώ (δείτε τι έγραψε ο Ανδρέας Κύρκος, εδώ).

Το promo συνεχίζεται λοιπόν με ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι "The Mountain": είναι σκηνοθετημένο από τον Lukasz Pytlik και, όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, είναι εντυπωσιακό.

Ο τίτλος Dionysus αναφέρεται βέβαια στον αρχαίο ελληνικό θεό Διόνυσο και είναι έτσι ιδιαιτέρως ταιριαστό που ο δίσκος θα ξαναφέρει τους Dead Can Dance για συναυλίες στη χώρα μας. Επιβεβαιωμένη είναι μέχρι στιγμής η έλευσή τους στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019, για την οποία η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει -τα early bird εισιτήρια είναι στα 33 ευρώ και μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί μέσω Viva, 11876, Public, Wind, Reload, SevenSpots και τα βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης. Στην επόμενη φάση της προπώλησης, η τιμή θα ανέβει στα 38 ευρώ, για να φτάσει τελικά στα 41.

Για την Αθήνα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί κάτι, ωστόσο σε σχετική ερώτηση στην επίσημη σελίδα του Ejekt Festival στις 23 Νοεμβρίου, διαχειριστής της έγραψε εκ μέρους του φεστιβάλ «soon...».

{youtube}7em5haBGxz4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured