news.team

Ακόμα και στην εποχή του ίντερνετ και της αποδόμησης των μεγάλων μουσικών μύθων, οι Residents μπόρεσαν και κράτησαν την ίντριγκα και το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά τους για σχεδόν μισό αιώνα (έτος ίδρυσης: 1969). Παράλληλα, πρόσφεραν ένα έργο μοναδικό, με τη δική του ιδιαίτερη φύση, το οποίο τους αναγόρευσε σε μία από τις σπουδαιότερες περιπτώσεις στο rock στερέωμα. Συχνά εκθέτοντας μάλιστα την κριτική σε χρόνο μέλλοντα των δίσκων τους, που λίγες φορές βρέθηκαν στις λεγόμενες «λίστες της χρονιάς».

Η μπάντα έχει αδιάλειπτη παρουσία στα πράγματα από το 1976, όταν συστήθηκε επισήμως με τον δίσκο Meet The Residents, ως τις μέρες μας: μέσα στο 2018, έχουν ήδη βγάλει 3 άλμπουμ. 

86c=2.png

Παρά ταύτα, ήταν μόλις το 2017 που ο Hardy Fox αποκαλύφθηκε στο κοινό ως συνιδρυτής και βασικός συνθέτης των Residents, αλλά και ως ο άνθρωπος πίσω από το ψευδώνυμο Charles Bobuck ή από ονόματα σαν τα Combo de Mechanico και Sonido de la Noche -τα υπόλοιπα μέλη, παραμένουν αίνιγμα.

Κι αυτό ο Fox δεν το έκανε ελαφρά την καρδία, αλλά ενόψει των περιπετειών υγείας στις οποίες είχε εμπλακεί, οι οποίες δεν έδειχναν να βαίνουν αισίως: ο ίδιος προφήτευσε ως ημερομηνία θανάτου του το 2018, προφητεία που δυστυχώς τώρα εκπληρώθηκε, αφού ανακοινώθηκε και επισήμως ο θάνατός του.

Ο Hardy Fox είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και η σοβαρότητα της κατάστασής του τον ανάγκασε να παραιτηθεί από τους Residents το 2015. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν 73 ετών. 

{youtube}DXcbaNveCZU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured