news.team

Η Héloïse Létissier από τη Ναντ της Γαλλίας είναι 30 χρονών και σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου πολλοί περιμένουν την επίσημη κυκλοφορία του 2ου της άλμπουμ με το προσωπικό όχημα Christine And The Queens, για να δουν αν θα επαληθευτούν οι προσδοκίες τους και αν οι Γάλλοι θα κάνουν και πάλι τη διαφορά στο σύγχρονο μέτωπο της εναλλακτικής ποπ.

Η Létissier ξεκίνησε για μια καριέρα στο θέατρο, αλλά εκεί γύρω στο 2010 ένας χωρισμός τη βούλιαξε στη μαύρη κατάθλιψη: άφησε λοιπόν το Παρίσι για το Λονδίνο, αποφάσισε ότι οι γυναίκες της άρεσαν περισσότερο από τους άνδρες και ξαναβρήκε τον εαυτό της στα drag shows του Σόχο. Όταν λοιπόν επέστρεψε στη Γαλλία, πάντρεψε θέατρο και μουσική δημιουργώντας τους Christine And The Queens. Κάποια πρώτα ΕΡ χάθηκαν στο underground, όταν όμως υπέγραψε στη Because Music το ντεμπούτο άλμπουμ Chaleur Humaine (2014) βρέθηκε ενώπιον μιας τεράστιας επιτυχία, πουλώντας 850.000 αντίτυπα και φτάνοντας στο #2 της Γαλλίας.

Δύο χρόνια αργότερα (2016) πήρε και ο υπόλοιπος κόσμος χαμπάρι (Βρετανία #2, Η.Π.Α. #207, Αυστραλία #8), με τον Alexis Petridis της Guardian να το ανακηρύσσει ως το «τέλειο αντίδοτο στον συντηρητισμό της ποπ». Ανάμεσα στους ενθουσιώδεις βρίσκεται και ο δικός μας Δημήτρης Λιλής, που έγραφε στο χθεσινό Incoming ότι περιμένει από το κρίσιμο 2ο άλμπουμ Chris να επιβεβαιώσει το εγχείρημα ως «ένα από τα πιο φρέσκα και ελπιδοφόρα ευρωπαϊκά acts της δεκαετίας».

Μέχρι να δούμε τι γίνεται, μπορείτε να απολαύσετε το βιντεοκλίπ για το νέο τραγούδι "La Marcheuse" στον σύνδεσμο παρακάτω. Το τραγούδι θα υπάρχει και σε αγγλική εκδοχή, με τον τίτλο "The Walker".

«Το Chaleur Humaine αναφερόταν θεματικά στα εφηβικά μου χρόνια», δήλωσε η Létissier, «ενώ με το Chris βρίσκομαι αντιμέτωπη με το τι συμβαίνει στη ζωή μου ως γυναίκα».

{youtube}CneMUoqpebo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured