Το 1962, ο Charles Bradley ήταν 14 ετών και η αδερφή του τον πήρε μαζί της στο Apollo Theater της Νέας Υόρκης για να δουν μαζί τον James Brown. Έκτοτε, η ζωή του άλλαξε άρδην και αφοσιώθηκε και εκείνος στη μουσική soul. Η ανάγκη της επιβίωσης, όμως, τον κρατούσε μακριά από μια καριέρα, αναγκάζοντάς τον να κάνει ό,τι δουλειά προέκυπτε ανά διαστήματα.

Το 1996, σε ένα μικρό κλαμπάκι του Μπρούκλιν, έτυχε να τον ακούσει ο συνιδρυτής της Daptone, Gabriel Roth, χάρη στον οποίον μπήκε εν τέλει στη δισκογραφία το 2002, 40 χρόνια μετά από εκείνη τη συναυλία. Ωστόσο οι ρυθμοί παρέμειναν χαμηλοί: το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ No Time For Dreaming εμφανίστηκε το 2011, όταν πια είχε φτάσει 62 χρονών. Και μπορεί εμπορικά να καταβαραθρώθηκε στο #237 των Η.Π.Α., ωστόσο όσοι αγαπούσαν τη soul πρόσεξαν τα χαρίσματα της φωνής του.

Στον Bradley, ωστόσο, δεν έμελλε να ζήσει πολύ. Πέθανε το 2017 στα 68 του, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, πάνω που έχτιζε την καριέρα που ήθελε.

Πίσω του άφησε κάποιες ηχογραφήσεις που τώρα είναι πια έτοιμες να εκδοθούν. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι "I Feel A Change", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που έφτιαξε γι' αυτό ο Jeff Broadway με τον Cory Bailey.

Το "I Feel A Change" προλογίζει τον δίσκο Black Velvet, ο οποίος συγκεντρώνει ανέκδοτες ηχογραφήσεις από τα sessions του Bradley για τη Daptone μεταξύ 2011 και 2016. Θα βγει στις 9 Νοεμβρίου από τη Dunham.

{youtube}Cx8qITIIRiU{/youtube

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured