news.team

Τα νέα ήταν γνωστά στους περισσότερους φίλους του Nick Cave και των Bad Seeds ήδη από το 2017, και δεν ήταν καλά: ο κιμπορντίστας τους Conway Savage είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και η μάχη προβλεπόταν άνιση. Οι προβλέψεις δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Αυστραλός μουσικός πέθανε προχθές 2 του Σεπτέμβρη, όπως ανακοίνωσε και επισήμως η μπάντα. Ήταν μόλις 58 χρονών.

«Ήταν το αναρχικό νήμα που διέτρεχε κάθε live εμφάνισή μας», σχολίασε το γκρουπ στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «μια μεθυσμένη νύχτα, στις 4 το πρωί, στο μπαρ ενός ξενοδοχείου στην Κολονία, έκατσε στο πιάνο και τραγούδησε το "Streets Of Laredo" με το γλυκό, μελαγχολικό του στυλ. Ο κόσμος σταμάτησε για ένα λεπτό και δεν έμεινε ούτε ένα μάτι χωρίς να δακρύσει».

Ο Savage ξεκίνησε ως μουσικός στην εφηβεία, όταν άρχισε να παίζει το πιάνο στην παμπ που είχαν οι γονείς του, κάπου στην αυστραλέζικη επαρχία. Το 1980, 20άρης πια, έγινε μέλος στους Happy Orphans -όπου ντράμερ έπαιζε ο γνωστός μας Jim White- και ακολούθως πέρασε από κάμποσα ακόμα συγκροτήματα, πριν γίνει κιμπορντίστας στους Bad Seeds το 1990.

Πίσω του άφησε και κάμποσες σόλο ηχογραφήσεις, με τελευταία το ΕΡ Pussy's Bow (2010), μια συνεργασία με την Amanda Fox και τον Robert Tickner.

{youtube}_lPee2BoqTk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured