Η ιστορία της τεχνολογικής εξέλιξης που οδήγησε στα λεγόμενα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και στη δημιουργία του iPhone, έγραψε ότι το τελευταίο υπήρξε προϊόν της Apple, η οποία και το έριξε στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007. Η αρχική ιδέα ήταν του Steve Jobs, την υλοποίησαν όμως οι τεχνικοί της εταιρείας.

Αυτήν την αφήγηση έρχεται τώρα να αμφισβητήσει ...ο Moby, ο οποίος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ισχυρίζεται ότι το iPhone είναι δική του εφεύρεση!

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι, όταν η Apple λάνσαρε το iTunes πίσω στο 2001, επικοινώνησε με την εταιρία και της είπε ότι πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να αποκτήσει τον δικό της mp3 player.

«Είμαι γενικά απρόθυμος να συζητάω αυτό το θέμα, γιατί φαίνεται σαν να λέω κουταμάρες, όμως κανα-δυο χρόνια μετά οι ιθύνοντες της Apple με κάλεσαν σε ένα ξενοδοχείο στο Crosby της Νέας Υόρκης και μου έδωσαν το πρώτο-πρώτο iPod, λέγοντάς μου ότι «ο Steve θέλει να έχεις αυτό». Τους είπα τότε ότι αυτό το μηχάνημα σύντομα θα εξοπλιστεί με κάμερα και τηλέφωνο, όμως γέλασαν μαζί μου και απάντησαν πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται να συμβεί», συμπλήρωσε.

Τώρα ο Moby ή όντως κάτι ξέρει που διέφυγε της επίσημης ιστορίας ή κάνει πολύ έξυπνο promo για το νέο του άλμπουμ Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt, το οποίο βγαίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου από τη δική του Little Idiot, σε παγκόσμια διανομή της Mute.

Και η αλήθεια είναι πως το χρειάζεται αυτό το promo, γιατί, όσο σεβασμό κι αν συνεχίζει να εμπνέει στους μουσικόφιλους λόγω των καθοριστικών δίσκων που έβγαλε κάποτε (κι όσο κι αν συνεχίζει να βγάζει κάποια καλά κομμάτια), έχει να σημειώσει επιτυχία στην πατρίδα Αμερική από το 2000, όταν η συνεργασία του με τη Gwen Stefani για το "South Side" βρέθηκε στο #14, στη δε Βρετανία από το 2007, όταν το κομμάτι "Extreme Ways" που συνεισέφερε στο soundtrack του Bourne's Ultimatum πήγε στο #45. Τα δε άλμπουμ που έβγαλε το 2016 και το 2017 με τους Pacific Void Choir αγνοήθηκαν εντελώς στις βασικές μουσικές αγορές -με μόνο το These Systems Are Failing να βρίσκει μικρή προσοχή στη Γαλλία (#63). Την ίδια διαδρομή θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα ακολουθήσει τώρα και το Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt

Σε κάθε περίπτωση, μαζί με όλα αυτά, ο Moby δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει κι ένα βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο κομμάτι "This Wild Darkness", το οποίο και μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο αμέσως παρακάτω.

{youtube}81wBu2RzVsI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured