Αναστασία Τουρούτογλου

Οργίασαν οι φήμες τον Απρίλιο που μας πέρασε, όταν η Janet Jackson ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της -καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι απέδωσαν το γεγονός σε πρόβλημα υγείας.

Ωστόσο η Jackson τους διέψευσε πανηγυρικά όταν ζήτησε από τους fans της να δείξουν υπομονή και κατανόηση για το γεγονός ότι αποφάσισε να ξεκινήσει μια οικογένεια με τον Καταριανό επιχειρηματία Wissam Al Mana, με τον οποίον παντρεύτηκε πριν 4 χρόνια (3ος σύζυγος -και μια δεκαετία νεότερός της). Υποσχέθηκε δε να την κάνει την περιοδεία, μεταθέτοντας έτσι για το 2017 την πλήρη υποστήριξη του τελευταίου της άλμπουμ Unbreakable (2015), που της χάρισε ένα ακόμα νούμερο 1 στην Αμερική κι ένα #11 στη Βρετανία (δείτε με ένα κλικ εδώ τι έγραψε τότε γι' αυτό ο Τάσος Μαγιόπουλος).

Και όσο κι αν μας κάνει εντύπωση δεδομένου του ότι η Janet Jackson είναι πλέον 50 ετών, τα σχέδια πέτυχαν: ανακοίνωσε έτσι χθες ότι είναι έγκυος σχολιάζοντας απλά πως «ευχαριστεί τον Θεό γι' αυτήν την ευλογία».

Η μητρότητα στη 50 θεωρείται ένα νέο φαινόμενο του μοντέρνου τρόπου ζωής, το οποίο εξαπλώνεται μάλιστα ραγδαία στον Δυτικό κόσμο: μόλις πέρυσι, για παράδειγμα, το Centers for Disease Control and Prevention της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε αύξηση κατά 165% στις γυναίκες άνω των 50 ετών που έμεναν έγκυες, σε σύγκριση με τα ποσοστά του 2000. Την «πρωτιά», ωστόσο, έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κοινωνίες μας, εντωμεταξύ, δεν φαίνονται έτοιμες για μια τέτοια πραγματικότητα: στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα νοσήλεια υγείας για εγκυμοσύνη που πληρώνουν τα δημόσια ταμεία έχουν ως όριο τα 43 έτη, ενώ σε αρκετά κράτη απαγορεύεται η τεχνητή γονιμοποίηση μετά τα 49. Για να μην πιάσουμε την Ελλάδα, βέβαια, όπου παραμένει διαδεδομένη η άποψη ότι αν μείνεις έγκυος στα 35 «αργοπόρησες». Πάντως, οι γιατροί προειδοποιούν για σοβαρούς σωματικούς και ψυχολογικούς κινδύνους, υπερασπιζόμενοι τη λογική «υπάρχει μια ηλικία για όλα».

{youtube}NpQ88a6zy8E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured