Αναστασία Τουρούτογλου

Οι Bee Gees των τόσων αξέχαστων επιτυχιών (και των τόσων υποτιμημένων δίσκων, που ακόμα περιμένουν την ανακάλυψή τους) δεν υπάρχουν πια: ο θάνατος του Robin Gibb το 2012, τερμάτισε τη μπάντα, αφήνοντας ως μόνο εναπομείναντα από τα κάποτε 4 αδέρφια τον Barry Gibb: μια δοξασμένη παγκοσμίως φωνή, που επιπρόσθετα μοιράζεται με τον John Lennon και τον Paul McCartney το ρεκόρ της συγγραφής 6 συνεχόμενων νούμερο 1 επιτυχιών στην Αμερική, βγάζει προσωπικό δίσκο στις 10 Οκτωβρίου.

Ήταν λοιπόν μάλλον ζήτημα χρόνου μέχρι ο Barry να αποφασίσει να συνεχίσει ως σόλο καλλιτέχνης -αν και οι Bee Gees είχαν σιωπήσει από το 2001 και μετά, όσον αφορά την παραγωγή νέου υλικού. Τώρα πάντως ανακοινώνει την επιστροφή του με το άλμπουμ In The Now, για το οποίο έχει γράψει όλα τα κομμάτια παρέα με 2 από τους γιους του -υπογράφει ασφαλώς και την παραγωγή, σε συνεργασία με τον John Merchant. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου από την Columbia και θα φτάσει και στην Ελλάδα μέσω διανομής της Feelgood. Πάρτε μια γεύση ακούγοντας το ομώνυμο "In The Now" στον σύνδεσμο παρακάτω.

Από το 1958, όταν ξεκίνησε τους Bee Gees με τα αδέρφια, ο Barry Gibb έμεινε γενικά ευχαριστημένος με το να δουλεύει στα πλαίσια της μπάντας. Έφτασε  για πρώτη φορά κοντά σε μια σόλο κυκλοφορία το 1970, θέλοντας να εκφράσει τις country ανησυχίες του, όμως το άλμπουμ The Kid's No Good δεν εκδόθηκε τελικά ποτέ -βγήκε μόνο ένα single, το "I'll Kiss Your Memory", αποτυγχάνοντας παταγωδώς στα βρετανικά κι αμερικάνικα charts.

13 χρόνια αργότερα, συμφώνησε με την MCA για μια σειρά προσωπικών άλμπουμ, όμως το πρώτο από αυτά -το Now Voyager του 1984- δεν τα πήγε καλά, «βουλιάζοντας» στο #85 της Βρετανίας και μένοντας σκαλωμένο στο #72 των Η.Π.Α. Ίσως αυτό να έγινε αιτία που δεν βγήκε ποτέ το επόμενο στη σειρά άλμπουμ Moonlight Madness, γύρω στο 1986.

Επισήμως, κάμποσα από τα τραγούδια του κατέληξαν στο soundtrack της κωμωδίας του Robert Ellis Miller Hawks (1988), ανεπισήμως όμως είναι από χρόνια γνωστό στους fans των Bee Gees ότι το άλμπουμ υπάρχει στην ολότητά του στο bootleg The Original Hawks.

{youtube}kzwlig6qU-o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured