Αναστασία Τουρούτογλου

Χωρίς αμφιβολία, ο ειδικός στα κομπιούτερ Edward Snowden είναι ένα από τα πιο συζητημένα και αμφιλεγόμενα πρόσωπα του 21ου αιώνα, μετά τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Η.Π.Α. το 2013, σχετικά με τα σύγχρονα προγράμματα παρακολούθησης τα οποία έχει θέσει σε εφαρμογή. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να χτίσει γύρω του μια ταινία ένας σκηνοθέτης σαν τον Oliver Stone.

Ήδη από το 2014, λοιπόν, ο Stone εξασφάλισε τα δικαιώματα της νουβέλας Time of the Octopus, η οποία γράφτηκε από τον Ρώσο δικηγόρο του Snowden, Anatoly Kucherena, έχοντας σαν θέμα τη ζωή του. Η ταινία ονομάζεται απλά Snowden και έχει ως πρωταγωνιστή τον Joseph Gordon-Levitt, τον οποίον πολλοί από μας θυμόμαστε ως Tom Hansen στο 500 Days of Summer.

Στο soundtrack τώρα της ταινίας, υπάρχει και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι από τον Peter Gabriel ονόματι "The Veil" -το οποίο μπορείτε ν' ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ο Gabriel ήταν ανάμεσα σε όσους διάσημους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση του Snowden και σχολίασε τη συμμετοχή του στην ταινία του Stone με τα εξής λόγια: «Γινόμαστε πολύ ορατοί στον ψηφιακό κόσμο και αφήνουμε πίσω μας ένα ατελείωτο ίχνος. Επομένως, το ποιος έχει αυτά μας τα δεδομένα και τι ακριβώς κάνει μαζί τους, αποκτά πλέον αυξανόμενη σημασία».

{youtube}O4QutRhblpc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured