Αναστασία Τουρούτογλου

Υπήρχαν χρόνια στα οποία η Dolly Parton αποτελούσε περίγελο ανάμεσα στους Έλληνες μουσικόφιλους, είτε με τα διάφορα χονδροειδή αστεία που γίνονταν με το πώς ηχεί στη γλώσσα μας το επώνυμό της, είτε με περιγραφές τύπου «γελαδάρισσα», «αυτή με τα βυζιά και τα φτερά» κλπ.

Όχι πλέον, όμως.

Μπορεί να χρειάστηκε η διασκευή των White Stripes στο "Jolene" και μια αποστομωτική εμφάνιση στο Glastonbury για να μάθει το εναλλακτικό κοινό να δείχνει σεβασμό απέναντι σε μια από τις σπουδαιότερες country προσωπικότητες του 20ου αιώνα, πάντως σήμερα, στα 70 της πια χρόνια, η Dolly Parton χαίρει γενικής αναγνώρισης, ως μία από τις πιο cool σούπερ σταρ του διεθνούς μουσικού στερεώματος.

Και το αποδεικνύει για ακόμα μία φορά συναντώντας τους Pentatonix -ένα γκρουπ από το Τέξας το οποίο τραγουδά a cappella (χωρίς όργανα, δηλαδή)- για μια εξαιρετική επανεκτέλεση στο θρυλικό "Jolene". Μπορείτε να τη θαυμάσετε στο σχετικό βιντεοκλίπ, στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

Η επανεκτέλεση κυκλοφόρησε ήδη ως single στις Ηνωμένες Πολιτείες και παραλίγο να χαρίσει στους Pentatonix την 4η Hot-100 επιτυχία τους (έμεινε στο ...#101!). Θα περιληφθεί κατόπιν στον καινούριο τους δίσκο, ο οποίος ετοιμάζεται, μα δεν έχει ακόμα τίτλο ή επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Όσο για τη Dolly, έχει εδώ και δύο περίπου μήνες καινούριο άλμπουμ, το Pure & Simple, το οποίο της έχει χαρίσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μακράς της καριέρας, «σκοράροντας» ένα #11 στις Η.Π.Α. κι ένα (εντυπωσιακό) #2 στη Βρετανία.

{youtube}_n4eVWOxOBM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured