Αναστασία Τουρούτογλου

Το "Windowlicker" διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του καλύτερου/πιο χαρακτηριστικού βίντεοκλιπ του Aphex Twin (αν και το "Come To Daddy" είναι αδιαμφισβήτητα ένας δυνατός αντίπαλος), όμως στον τομέα της εμπορικής απήχησης είναι ο «βασιλιάς» της δισκογραφίας του Ιρλανδού μουσικού.

Το κομμάτι εκτοξεύθηκε στο #16 των βρετανικών charts, πίσω στην άνοιξη του 1999 βάζοντας τον Aphex Twin στα σπίτια πολλών ανυποψίαστων ακροατών και τηλεθεατών (αναλόγως το μέσο).

Είναι επομένως τόλμημα για κάποιον να επιχειρεί ένα cover σε μια τέτοια σύνθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτός που αναλαμβάνει να το τραγουδήσει δεν είναι άνθρωπος αλλά... σκύλος.

Ο μικρούλης Gabe βέβαια σίγουρα δεν είχε κάποια προδιάθεση στο να διασκευάσει τον ιδιόρρυθμο συνθέτη, όμως ο ιδιοκτήτης του φαίνεται πως την είχε και με την βοήθεια ενός πολύ εύστοχου μοντάζ, καταφέρνει και δημιουργεί ένα βίντεο που μοιάζει προορισμένο να καταλήξει viral.

Δείτε παρακάτω τόσο την βερσιόν του Windolicker από τον γλυκούλη Gabe, όσο και την αρχική, κάπως πιο διεστραμμένη εκδοχή του Aphex Twin.

 

{youtube}u53Jr4LDi5g{/youtube}

 

{youtube}UBS4Gi1y_nc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured