Αναστασία Τουρούτογλου

Κάντε στην άκρη όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η διάδοση του ίντερνετ, και μαζί με αυτή των υπηρεσιών streaming, στις πωλήσεις δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Γιατί σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το streaming όχι μόνο δεν βλάπτει την δισκογραφία αλλά την...τονώνει κι όλας. 

Όπως διαβάζουμε στη μελέτη που έγινε από τα British Phonographic Industry (BPI) και Entertainment Retailers Association (ERA), το 37% των σταθερών συνδρομητών κάποιας streaming υπηρεσίας, δηλώνει πως το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει το πόσο που πληρώνει για να κατεβάσει μουσική.

Την ίδια στιγμή, το 66% περιγράφει τον εαυτό του σαν «καταναλωτή διαφόρων καναλιών», με το 13% να παραδέχεται ότι το streaming του έχει τελικά οδηγήσει στο να αγοράσει περισσότερους δίσκους σε μορφή CD, ενώ το 19% πως αγόρασε περισσότερα βινύλια.

Το 69% επίσης δηλώνει ξεκάθαρα πως το να ανακαλύψει κάτι καινούργιο που του αρέσει μέσω κάποιας streaming υπηρεσίας μπορεί στο τέλος να το οδηγήσει στο να αγοράσει τον δίσκο. 

Να πούμε πως όλα τα παραπάνω έρχονται στη δημοσιότητας μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Adele ότι δεν σκοπεύει να διαθέσει τον δίσκο της "25" σε υπηρεσίες όπως το Spotify και το Apple Music.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured