Αναστασία Τουρούτογλου

Tι έρχεται πρώτο; Το Liverpool ή η μουσική; Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του οργανισμού Creative Cities Network, μάλλον το πρώτο γι αυτό και ονόμασαν το Liverpool Μουσικής Πόλη της UNESCO. 

Η πατρίδα των Beatles είναι η δεύτερη πόλη στη Μεγάλη Βρετανία που κερδίζει αυτόν τον τίτλο, μετά την Γλασκόβη το 2008. Επιπλέον, το Liverpool έχει αναδειχθεί ήδη στο παρελθόν σε Παγκόσμιο Μέρος Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ενώ έχει κερδίσει τον τίτλο της «Πρωτεύουσας της Ποπ».

Να πούμε πάντως ότι το βραβείο δεν βασίζεται στο γεγονός ότι αυτή η πόλη γέννησε κάποτε το σημαντικότερο συγκρότημα όλων των εποχών, αλλά στο ότι εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να έχει μία πολύ ζωντανή και δραστήρια μουσική σκηνή όπως και πάρα πολύ καλά πανεπιστημιακά τμήματα που σχετίζονται με τις μουσικές σπουδές. 

Οι κριτές επίσης ανέφεραν την λειτουργία της εμβληματικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Liverpool, η οποία συμπλήρωσε φέτος 175 χρόνια.

Ο δήμαρχος της πόλης, Joe Anderson, δήλωσε πως το γεγονός ότι το Liverpool έχει αναγνωριστεί τόσες φορές για τη σπουδαία συνεισφορά του στην παγκόσμια σκηνή είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να γίνει σε μία πόλη που ζει και αναπνέει για τη μουσική.

{youtube}8UQK-UcRezE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured