Αναστασία Τουρούτογλου

 

Η Beyonce, Rihanna, Pharrell και Jay-Z υπέβαλαν μήνυση εναντίον μίας εταιρείας ενδυμάτων του Παρισιού, την οποία κατηγορούν ότι διαθέτει «ασύστολα» στην αγορά μπλούζες, καπέλα αλλά και σακίδια, θήκες για κινητά και άλλα αντικείμενα που φέρουν την φωτογραφία τους χωρίς την άδειά τους

Η μήνυση κατατέθηκε πριν 2 ημέρες σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι η εταιρεία Eleven Paris αγνόησε τις προειδοποιήσεις των τραγουδιστών να σταματήσει τις πωλήσεις.

Η εταιρεία διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ιστοσελίδα της και σε κατάστημα του Σόχο στο Μανχάταν, μεταξύ άλλων.

Οι καλλιτέχνες κατηγορούν την ElevenParis και τις θυγατρικές της ότι παραβιάζουν συστηματικά και χωρίς άδεια την πνευματική ιδιοκτησία και ιδιοποιούνται τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά και άλλα δικαιώματα διασημοτήτων.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιλαμβάνουν ρούχα που φέρουν την εικόνα των τραγουδιστών και συνοδεύονται από φράσεις όπως “Ο Κanye είναι το Φιλαράκι μου”, “Ο Pharell είναι Αδελφός μου” καθώς και στίχους από τραγούδια της Rihanna και της Βeyonce.

Nα πούμε πως όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες διαθέτουν τη δική τους σειρά ρούχων ή συνεργάζονται με κατασκευαστές ενδυμάτων, που αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, όπως αναφέρεται στη μήνυση.

{youtube}p1JPKLa-Ofc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured