Αναστασία Τουρούτογλου

bob_dylan

Όταν ο Βοb Dylan κλείστηκε το 1967 στο μικρό υπόγειο ενός σπιτιού στη Νέα Yόρκη παρέα με τους Robbie Robertson, Rick Danko, Richard Manuel, Garth Hudson και αργότερα, τον Levon Helm γεννήθηκε μια κολεκτίβα που έγινε γνωστή ως Bob Dylan and The Band και η οποία ηχογράφησε πάνω από 100 τραγούδια μέσα σε μερικούς μήνες. 
 
Τώρα η εταιρία Columbia σε συνεργασία με την Legacy Recordings πρόκειται να κυκλοφορήσει το “The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series Vol. 11”στις 4 Νοεμβρίου. Η συλλογή περιλαμβάνει για πρώτη φορά κάθε διασωθείσα ηχογράφηση από τα tapes, ακόμα και αυτές που πρόσφατα βρέθηκαν στο “Red Room”, στο σπίτι του Dylan, στη Νέα Υόρκη,  οι παλαιότερες από τις ηχογραφήσεις πέρασαν από επεξεργασία για την πλήρη αποκατάσταση τους. 
 
Σε αντίθεση με την ηχογράφηση του 1975 (εκείνη την χρονιά η Columbia είχε πρωτοκυκλοφόρησει 16 κομμάτια στο άλμπουμ “The Basement Tapes)”, οι ερμηνείες παρουσιάζονται εδώ όσο πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο είχαν ηχογραφηθεί και ακούγονταν το καλοκαίρι του 1967. Το μεγάλο συν,όμως, της υπόθεσης είναι πως τα κομμάτια ακολουθούν χρονολογική σειρά με βάση το σύστημα αρίθμησης του ίδιου του Garth Hudson. 
 
{youtube}1lD-64YsRg0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured