goranbregovic

Champagne for Gypsies. O Goran Bregovic ανοίγει μια σαμπάνια και κάνει μια πρόποση για όλους τους Τσιγγάνους που με το ταλέντο τους και τη διονυσιακή τους ενέργεια σημάδεψαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Champagne for Gypsies λοιπόν, το νέο album του Goran Bregovic, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, όπου εκτός της γνωστής πλέον και διάσημης Μπάντας του για Γάμους και Κηδείες, ο Bregovic συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους Τσιγγάνους μουσικούς από διαφορετικά είδη και χώρες του πλανήτη, όπως οι: The Gipsy Kings από τη Γαλλία, Stephan Eicher από την Ελβετία, Eugene Hutz (Gogol Bordello) από την Ουκρανία, Αμερική και Βραζιλία, Florin Salam από τη Ρουμανία και Selina O’Leary από την Ιρλανδία.

Το Champagne for Gypsies, η συνέχεια του live album του, Alkohol (2008), είναι ένας ακόμα δίσκος του Goran Bregovic «με μουσική που κάνει τα πόδια να χορεύουν και την καρδιά να γελάει». Ο αγαπημένος στο κοινό Σέρβος rock star με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο -που έβαλε τις μουσικές των Βαλκανίων στον χάρτη του κόσμου και τις δικές μας συνειδήσεις στους καταιγιστικούς ρυθμούς του με τα soundtracks των ταινιών του Emir Kusturica, «Ο καιρός των Τσιγγάνων», ”Arizona Dream”, “Underground”-, επιστρέφει με ένα δίσκο-δήλωση που με την πηγαία, αυθεντική γεμάτη πάθος μουσική του αφηγείται βιώματα, όνειρα, έρωτες και ιστορίες των Τσιγγάνων.

«Ο νέος μου δίσκος Champagne for Gypsies, ήρθε σαν αντίδραση σε αυτή την καταπίεση που υφίστανται σήμερα οι Τσιγγάνοι σε όλη την Ευρώπη: κυνηγημένοι στη Γαλλία και στην Ιταλία, σπίτια καμένα στην Ουγγαρία… Είναι αδικία να συγκαλύπτονται τα πραγματικά προβλήματα με επινοημένα τεχνάσματα, όπως η ύπαρξη των Τσιγγάνων που κατά κανένα τρόπο δεν αποτελούν πρόβλημα αυτού του κόσμου, στον οποίο το μόνο αποτύπωμα που αφήνουν είναι το ταλέντο τους και η δίψα τους για ζωή. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, κάποιος Τσιγγάνος ανώνυμος ή επώνυμος, όπως ο Charles Chaplin, ο Elvis Presley, ο Django Reinhardt ή η Μητέρα Teresa, με το πνεύμα του κάποτε μας συνεπήρε…»

{youtube}D8GVxB7BKtk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured