pussyriot

Δύο χρόνια (φυλακή) έφαγαν τελικά τα τρία μέλη των Pussy Riot. Οι Maria Alyokhina (24 ετών), Nadezhda Tolokonnikova (22 ετών) και Yekaterina Samutsevich (29 ετών) κρίθηκαν ένοχες για ωμή διατάραξη της κοινωνικής τάξης και χουλιγκανισμό με κίνητρο... θρησκευτικό μίσος σε δικαστήριο της Μόσχας.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τις κατηγορίες προς το λιγότερο... «σοβαρό». Επικαλούμενο τα κίνητρα του «εγκλήματος» και τη συμπεριφορά/στάση με την οποία «διαπράχθηκε», το δικαστήριο έκρινε απαραίτητο να εκδώσει μια ποινή στερητική της ελευθερίας τους, προκειμένου να «αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη», σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Οι τρεις τους πλήρωσαν ακριβά τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην υποστήριξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στο πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, σε ένα καθεστώς που είναι πασίγνωστο ότι δεν σηκώνει τέτοιου είδους... ελευθερίες.

Ως ελαφρυντικά λήφθηκαν υπόψη το καθαρό ποινικό μητρώο, το θετικό προφίλ του χαρακτήρα τους και το γεγονός ότι δύο από τις γυναίκες έχουν παιδιά. Ήδη έχουν τεθεί υπό κράτηση εδώ και πέντε μήνες. 

{youtube}Ymmn4wV4YbA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured