billycorgan

Μιλάει πολύ τελευταία ο Billy Corgan και «χώνει» προς πολλές μεριές. Προτελευταίος «στόχος» (λέμε τώρα) ήταν το Pitchfork, πριν λίγες μέρες, για το οποίο είχε πει ότι όσοι το διαβάζουν βάζουν μπροστά απ' όλα «τους κοινωνικούς κώδικες» και «το κατά πόσο φοράς το κατάλληλο t-shirt». Είχε πει επίσης: «Αν είσαι 20 χρονών και φιλοδοξείς να γίνεις σαν κι εμένα ή σαν τον Kurt Cobain, ή την Courtney Love (σσ. προς Θεού) ή τον Trent Reznor, δεν πρόκειται με τίποτα να τα καταφέρεις έτσι. Δεν θα το πετύχεις. Ας πούμε ότι είσαι ο επόμενος Kurt Cobain. Το πρώτο σου άλμπουμ θα πρέπει να γίνει κτήμα πρώτα της κοινότητας του Pitchfork και η δισκογραφική σου εταιρία θα σκεφτεί ότι αυτή είναι η marketing πλατφόρμα σου. Αλλά την ίδια στιγμή που είσαι σ' αυτό τον κόσμο, έχεις παγώσει».

Τώρα βρήκε την ευκαιρία να τα χώσει στις rock μπάντες που επανενώνονται, με ευθείες αναφορές στους Soundgarden και τους Pavement. Ο κος Corgan είπε ότι τα μέλη των γκρουπ αυτών ξανασμίγουν μόνο για τα λεφτά – «παίζουν τα παλιά τους άλμπουμ και κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

soundgarden1

Χαρακτήρισε τις περιοδείες των Soundgarden και Pavement ως «ένα ακόμη γύρο στο ταμείο», λέγοντας: «Δεν είμαι σε αυτή την επιχείρηση, προφανώς. Καταδικάζω όποιους δουλεύουν με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν παραδέχονται ότι είναι σε αυτή τη μπίζνα. Όταν επέστρεψαν οι Soundgarden και έπαιξαν τα παλιά τραγούδια τους, ήταν μια χαρά. Ήμουν οπαδός των Soundgarden, αλλά ας πούμε ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται. Είναι ακριβώς εκεί έξω για ένα ακόμη  γύρο στο ταμείο. Το ίδιο με τους Pavement, αλλά και όλες τις άλλες μπάντες».

O Corgan πιστεύει ότι οι Smashing Pumpkins είχαν ένα αυξανόμενο fanbase στους νεότερους ανθρώπους και ότι αυτό ήταν απαραίτητο στοιχείο για την επιβίωση τους μέχρι σήμερα. Και πρόσθεσε: «Χωρίς τους νέους οπαδούς, δεν υπάρχει μέλλον για τους Smashing Pumpkins. Δεν μπορούμε να τρέχουμε μια μπίζνα με oldies. Δεν είναι μόνο βαρετό, δεν είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιχείρηση...»

O Corgan μίλησε, τέλος, και για το μεταβαλλόμενο τοπίο της μουσικής παγκομίσως, αναφέροντας ότι όσοι το απαρτίζουν, πλέον, προτιμούν τη φήμη από την ίδια τη μουσική. Είπε το εξής: «Δεν έχουν σεβασμό για τους ανθρώπους που ήρθαν στη μουσική πριν από αυτούς. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για την παράδοση της μουσικής, δεν έχουν σεβασμό για το αίμα και τα δάκρυα που έχουν χυθεί από σπουδαίους μουσικούς σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρουν καν το όνομα πολλών εξ αυτών».

{youtube}HAHanDPPE9E{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured