Διαδήλωση στην Ιαπωνία κατά της κορεατικής pop

Στυλιανός Τζιρίτας
Στυλιανός Τζιρίτας

 kara3

Αν και θα περίμενε κάποιος ότι άλλα ζητήματα θα απασχολούσαν τον ιαπωνικό λαό τους τελευταίους μήνες εντούτοις προ ημερών έγινε μια ιδιαίτερης στόχευσης διαδήλωση (6.000 χιλιάδων ατόμων κατά την αστυνομία του Τόκιο) έξω από τα κεντρικά γραφεία του  Fuji TV Network. Με αφορμή την απόλυση από το δίκτυο του ηθοποιού Sousuke Takaoka μετά την από twitter δυσφορία του για την κορεατική επέλαση μουσικής στα ιαπωνικά κανάλια, οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά της κκορεατικής pop κρατώντας ιαπωνικές σημαίες.
Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά αλλά μετά την τροχιοδρόμηση στα τέλη των 90s και στο χώρο της κλασσικής μουσικής μιας καραβιάς ικανών εκτελεστών (ειδικότερα στο πιάνο και στα έγχορδα) οι Κορεάτες μουσικοί και ετιρείες αυτών έπαιξαν δυνατά το χαρτί των παραγωγών και της προώθησης. Οι Girls' Generation και οι (εικονιζόμενες ενώ προωθούν ιαπωνικό, αν αυτό λέει κάτι, γιαούρτι) KARA (με κεφαλαία παρακαλώ) είναι στην κορυφή ενός παγόβουνου που έχει προσαράξει στις ακτές της ιαπωνικής νήσου και έχει κάνει απόβαση ξερνώντας δεκάδες κυριολεκτικά boy και girls bands.

{youtube width="480" height="300"}3384HKYQYPU{/youtube}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

Μετά από μια σεζόν, το Hulu ακυρώνει τη σειρά με την Zoë Kravitz.

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Incoming για τον Αύγουστο, ο Δημήτρης Λιλής κοιτά με απορία την επικαιρότητα και ψάχνει τη θέση των μουσικών σε αυτή.

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Top