Διαδήλωση στην Ιαπωνία κατά της κορεατικής pop

Στυλιανός Τζιρίτας
Στυλιανός Τζιρίτας

 kara3

Αν και θα περίμενε κάποιος ότι άλλα ζητήματα θα απασχολούσαν τον ιαπωνικό λαό τους τελευταίους μήνες εντούτοις προ ημερών έγινε μια ιδιαίτερης στόχευσης διαδήλωση (6.000 χιλιάδων ατόμων κατά την αστυνομία του Τόκιο) έξω από τα κεντρικά γραφεία του  Fuji TV Network. Με αφορμή την απόλυση από το δίκτυο του ηθοποιού Sousuke Takaoka μετά την από twitter δυσφορία του για την κορεατική επέλαση μουσικής στα ιαπωνικά κανάλια, οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά της κκορεατικής pop κρατώντας ιαπωνικές σημαίες.
Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά αλλά μετά την τροχιοδρόμηση στα τέλη των 90s και στο χώρο της κλασσικής μουσικής μιας καραβιάς ικανών εκτελεστών (ειδικότερα στο πιάνο και στα έγχορδα) οι Κορεάτες μουσικοί και ετιρείες αυτών έπαιξαν δυνατά το χαρτί των παραγωγών και της προώθησης. Οι Girls' Generation και οι (εικονιζόμενες ενώ προωθούν ιαπωνικό, αν αυτό λέει κάτι, γιαούρτι) KARA (με κεφαλαία παρακαλώ) είναι στην κορυφή ενός παγόβουνου που έχει προσαράξει στις ακτές της ιαπωνικής νήσου και έχει κάνει απόβαση ξερνώντας δεκάδες κυριολεκτικά boy και girls bands.

{youtube width="480" height="300"}3384HKYQYPU{/youtube}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να ...

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top