Η PJ Harvey θέτει τους στίχους ως προτεραιότητα της

news.team
news.team

Και ενώ αναμένουμε την κυκλοφορία του καινούργιου πονήματος της PJ Harvey με τίτλο 'Let England Shake' η μουσικός και συνθέτης μίλησε στο BBC εξηγώντας τον καταφανέστατα πολιτικό τίτλο του δίσκου της.

«Η γραφή και ο ήχος των λέξεων έχουν πια την πρωτοκαθεδρία στη συνθετική διαδικασία. Η μουσική έρχεται σε μετέπειτα στάδιο. Τους στίχους του καινούργιου δίσκου τους δούλευα για περίπου 2 χρόνια. Γνώριζα ότι τα θέματα με τα οποία καταπιάνομαι ήταν και είναι τέτοιας βαρύτητας που μια λάθος έκφανση του λόγου θα οδηγούσε σε πραγματική κατάρρευση του όλου οικοδομήματος».

Πράγματι ο δίσκος της PJ Harvey (ο οποίος και κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου) έχει σε πολλά σημεία ιχνογράφηση του ζητήματος του πολέμου και της ψυχολογίας των εμπλεκόμενων σε αυτόν, πολιτών και στρατιωτών. Η ίδια πάντως προσθέτει ότι «…αν και τραγουδάω ως Αγγλίδα γυναίκα η οποία μένει στην Αγγλία ήθελα να ακούγομαι και να επικοινωνώ με όποιον άνθρωπο διαβάζει τους στίχους και σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη...»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top