«Η ποίηση είναι μια πολύ επικίνδυνη λέξη» δήλωνε ο Τοm Waits το 1975, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Δεν μου αρέσει το στίγμα που έρχεται με τον χαρακτηρισμό του ποιητή – γι’ αυτό αποκαλώ αυτό που κάνω, μια αυτοσχεδιαστική περιπέτεια».

Παρά το γεγονός ότι έχει θέμα με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, ο Waits έχει μέσα στα χρόνια αγκαλιάσει αυτή τη μορφή τέχνης. Τον επόμενο Μάρτιο πάντως, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα τον χαρακτηρισμό «ποιητής» για τον μουσικό, καθώς εκείνος θα συνεργαστεί με τον δημοσιογράφο Michael O’Brien για ένα βιβλίο σχετικά με το φαινόμενο των αστέγων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ποιήματα του Waits και φωτογραφίες του O’ Brien.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 184 σελίδων βιβλίο με τίτλο ‘Hard Ground’ επιδιώκει να δημιουργήσει «ένα πορτραίτο του προβλήματος των αστέγων που μας ωθεί να κοιτάξουμε στα μάτια των ανθρώπων που ζουν στο σκληρό έδαφος και τελικά αναγνωρίζει σε όλους μας ένα κοινό, που λέγεται ανθρωπιά».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Αφήνοντας τις λέξεις και τις εικόνες να επικοινωνίσουν με τους δικούς τους όρους, αντί απλώς να απεικονίζουν ο ένας τον άλλον, το ‘Hard Ground’ ξεπερνά την έννοια της καταγραφής και παρουσιάζει ανεξάρτητα αλλά και δυναμικά, συμπληρωματικές οπτικές του φαινομένου των αστέγων και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων που επιβιώνουν στους δρόμους».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured