«Ένιωθα ότι αν σκότωνα τον John Lennon, θα γινόμουν ‘κάποιος’», λέει σήμερα ο Mark Chapman.

news.team
news.team

Ο δολοφόνος του John Lennon, Mark Chapman μίλησε πρόσφατα για τους λόγους που τον οδήγησαν να σκοτώσει τον πρώην Beatle το 1981.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spinner, η αίτηση αποφυλάκισης – υπό όρους - που είχε υποβάλλει ο Chapman απορρίφθηκε για έκτη φορά πριν από μερικές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 55χρονος είπε στην αρμόδια επιτροπή που εξέταζε την αίτησή του, τι ήταν αυτό που τον έκανε να σκοτώσει τον Lennon.
«Δεν σκεφτόμουν καθαρά. Πήρα μια φρικτή απόφαση να τερματίσω τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, για λόγους εγωϊσμού. Ένιωθα ότι αν σκότωνα τον John Lennon, θα γινόμουν ‘κάποιος’. Αντι γι’ αυτό έγινα δολοφόνος και οι δολοφόνοι παύουν πλέον να είναι ‘κάποιοι’...», είπε ο Chapman ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είχε κάνει μια λίστα με πιθανούς στόχους στους οποίους περιελάμβανε τον παρουσιαστή Johnny Carson και την ηθοποιό Elizabeth Taylor και προσέθεσε: «Αν δεν ήταν ο Lennon, θα ήταν κάποιος άλλος».
Ο Chapman υποστηρίζει ότι πλέον έχει αλλάξει και ότι είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, ο οποίος πιστεύει στην διδασκαλία του Ιησού: «Τον γνωρίζω, είναι μαζί μου, είναι μαζι μου αυτή την ώρα και με βοηθάει να σας μιλήσω. Χωρίς Αυτόν δεν είμαι τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To ντοκιμαντέρ "Daft Punk Unchained" είναι διαθέσιμο στη streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ και περιμένει το "play" σας.

Δείτε το βίντεο για το "Do Not Go Gentle Into That Good Night".

FEATURED TODAY

Αεικίνητος μουσικά Γάλλος, αφεντικό της Ed Banger από την οποία ακούσαμε τους Justice, μάνατζερ των Daft Punk για 12 χρόνια. Τώρα που οι τελευταίοι ...

Ελίνα Δημητριάδη, Δημήτρης Λιλής και Παναγιώτης Μένεγος αποχαιρετούν το γαλλικό δίδυμο που χόρεψε τον πλανήτη "harder, better, faster, stronger" για ...

Top