Η οικογένεια του Bob Marley χάνει τη μάχη με την Universal για τα πνευματικά δικαιώματα σε πέντε δίσκους του μουσικού.

news.team
news.team

Η οικογένεια του Bob Marley, έχασε τελικά τη μάχη με την Universal Music Group για την κυριότητα σε πέντε albums του τραγουδιστή. Η δικαστική απόφαση δικαιώνει την εταιρία αφού αναγνωρίζει την Universal σαν νόμιμο ιδιοκτήτη των πνευματκών δικαιωμάτων στα albums 'Catch A Fire', 'Burnin'', 'Natty Dread','Rastaman Vibrations' και 'Exodus' τα οποία ο Marley είχε ηχογραφήσει – με τους Wailers - μεταξύ 1973 και 1977 για την Ιsland Records.
Η απόφαση αυτή, ήταν μια μεγάλη ήττα για την σύζυγο και τα εννέα παιδιά του τραγουδιστή, που είχαν προσπαθήσει με αυτή τους την κίνηση να ανακτήσουν εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την Universal την οποία κατηγορούν ότι «εκμεταλλεύτηκε» αυτό που η οικογένεια του μουσικού ονομάζει «η πεμπτουσία των ηχογραφήσεων του Bob Marley».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμα κομμάτι πριν έρθει το Daddy's Home.

Δείτε και ακούστε το κομμάτι στο οποίο ο Lynch βάζει το χέρι του και στην παραγωγή.

FEATURED TODAY

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) καταγράφει όλα όσα τον πήγαν στην επόμενη μέρα.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, κάπου ανάμεσα στις νέες αφίξεις στο ΚΨΜ, διαλέγει 8 δίσκους για τη σωτηρία σας.

Top