View More

Οι U2 και ο Damien Rice εμφανίζονται σε ένα νέο μουσικό documentary.

news.team
news.team

Οι U2, o Damien Rice και ο Glen Hansard (Swell Season) θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων στο δεύτερο μέρος της σειράς των μουσικών documentary με τίτλο  ‘Music of Ireland —Welcome Home and Welcome to America’ το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του το ερχόμενο φθινόπωρο στους τηλεοπτικούς σταθμούς PBS. Στο documentary θα συμμετέχουν επίσης και οι Dolores O'Riordan (Cranberries), Sinead O'Connor και ο Gavin Friday (Virgin Prunes), με συνεντεύξεις και live sessions.

To πρώτο μέρος του documentary το οποίο προβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο εξέταζε την ιρλανδική μουσική από τις αρχές του 1900 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το δεύτερο μέρος θα επικεντρωθεί στον αντίκτυπο της σύγχρονης ιρλανδικής μουσικής από το rock μέχρι το Riverdance στην Αμερική σήμερα. «Η ιρλανδική μουσική εμπεριέχει μια θλίψη, ακόμα και όταν πρόκειται για πιο ζωηρά τραγούδια και αυτή η πικρή γλύκα είναι που σε συγκινεί», λέει ο Bono στο ντοκιμαντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη μυστήρια κολεκτίβα...

Δείτε το βίντεο με τα αρχικά SP σχεδιασμένα σε ένα χωράφι.

Κι άλλος ένας δίσκος στον οποίο θα βάζει το χέρι του ο Jack Antonoff.

FEATURED TODAY

Ο ίδιος γύρισε το Monday κι άφησε για πρώτη φορά το σινεμά του να μιλήσει αγγλικά για να αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης στην πόλη-κράτος της Κυψέλης, χωρίς πασπαλισμένη ζάχαρη. Άλλωστε, όπως λέει στην Ελένη Τζαννάτου, τα πάντα είναι love stories μιας και ο έρωτας είναι η μόνη κινητήριος δύναμη.

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (17-23/6) βγάζει το καπέλο στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σηκώνει τη γροθιά της στην Emerald Fennell και μπαίνει In The Mood For Love.

Το 3ο διεθνές conference & showcase festival επιστρέφει στην υβριδική του εκδοχή (22-26/6) και εμείς κάνουμε μια πρώτη διαλογή με τα events που ξεχωρίσαμε.

Top