Ναταλία Πετρίτη

Τους επόμενους μήνες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεδιπλώνει ένα πολυδιάστατο μουσικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές επιδραστικούς δημιουργούς, αλλά και καλλιτέχνες που εξερευνούν διαρκώς τις δυνατότητες του ήχου, μέσα από τις σειρές συναυλιών Cosmos και Microcosmos. Όπως κάθε χρόνο, το μουσικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η καθιερωμένη πλέον σειρά Cosmos, που διανύει την έκτη σεζόν της, προτείνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων, από τη world ως την κλασική και την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, και φέρνει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Την αυλαία ανοίγει φέτος η πέντε φορές βραβευμένη με Grammy ερμηνεύτρια της σύγχρονης world μουσικής Angelique Kidjo (20/11), στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της για τα σαράντα χρόνια καριέρας. Τον Δεκέμβριο ακολουθούν δύο μεγάλες χριστουγεννιάτικες συναυλίες: στις 11/12 η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir ερμηνεύουν εορταστικά τραγούδια από τις πέντε ηπείρους, ενώ, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει μια γιορτινή συναυλία για όλη την οικογένεια. Τον Φεβρουάριο παίρνουν τη σκυτάλη οι θρυλικοί πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream (19/02) που υπόσχονται ένα μοναδικό live. Οι συναυλίες της σειράς Cosmos συνεχίζονται μέχρι τον Απρίλιο 2024 και τα ονόματα των υπόλοιπων καλλιτεχνών θα ανακοινωθούν σύντομα.

s

snfcc_cosmos_tangerine-dream_photoby_katjaruge

Σε διάλογο με τη σειρά Cosmos, η σειρά συναυλιών Microcosmos, παρουσιάζει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ πέντε καινοτόμους καλλιτέχνες με -άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο εμφανές- jazz υπόβαθρο, οι οποίοι ξεχώρισαν στο εγχώριο και διεθνές μουσικό στερέωμα διαταράσσοντας τις φόρμες και τα όρια προς πάσα μουσική κατεύθυνση: Από τον «συναρπαστικό νέο Κολοσσό του σαξοφώνου» Oded Tzùr και το κουαρτέτο του (22/10), που μετασχηματίζουν τα μυστικά της ινδικής μουσικής παράδοσης σε spiritual jazz, στον ανατρεπτικό Βερολινέζο πιανίστα Lambert (19/11), ο οποίος συνδυάζει ποικίλες όψεις της σύγχρονης jazz με ηλεκτρονικά και ροκ στοιχεία και από το εγχώριο ντουέτο Jan Van & Fotis Siotas (11/12), που δίνει νέα οπτική στη μουσική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας μέσα από το project «Folk Nowadays», στο επίσης εγχώριο τρίο MOb (22/01), το οποίο αποδομεί τις jazz φόρμες εντάσσοντας στις συνθέσεις του από post punk έως και dance στοιχεία. Στην τελευταία συναυλία της σειράς, οι Βρετανοί Ruby Rushton (31/03) του αεικίνητου Tenderlonious μας ταξιδεύουν στην παράδοση των θρύλων της εποχής του Coltrane.

s

s

sss

Για τις συναυλίες των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου στις 12.00 στον ιστότοπο της Ticket Services.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.­­­­­­­­­­­

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €641 εκατομμύρια ($773 εκατομμύρια).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:

o          Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Δευ-Kυρ: 06.00-00.00

o          Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00

o          Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
  • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured