Ναταλία Πετρίτη

Oι βετεράνοι της post-punk, Zounds, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος μετά από 4 χρόνια για μια και μοναδική εμφάνιση στην Ελλάδα, την Παρασκέυη 6 Οκτωβρίου 2023 στα Εξάρχεια και στο An Club.

Oι θρυλικοί Zounds σχηματίστηκαν στο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου το 1977 . Ο χαρακτηριστικός anarcho-punk ήχος τους με εμφανή post-punk στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια με το EP “You Can’t Cheat Karma” να ντεπουτάρει το 1980 απο την Crass Records. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορούν το δίσκο The Curse of Zounds όπου έμελε να γράψει ιστορία. Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι τους, τα τραγούδια – σταθμοί‚ “Demystification”‚ “War/Subvert”‚ “Little Bit More” αλλἀ και το εξώφυλλο να απεικονίζει πυροσβέστες ὀπου σβἠνουν με... βενζίνη το αγγλικό κοινοβούλιο είναι κάποια σημεία αναφορἀς. Αξίζει να σημειωθεί ότι εἰχαν προηγηθεί περιοδείες με τους Crass και The Mob και φυσικά αναπτύχθηκαν μακροχρόνιες φιλίες μεταξύ τους, και με αυτό το τρόπο αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της τότε anarcho-punk σκηνής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αναταραχές και κάποιες αλλαγές στο line up, η μπάντα διαλύθηκε το 1982 και ξαναενώθηκε το 2001. 22 χρόνια μετά, με την πρόσφατη προσθήκη της 2ης κιθάρας στο σχήμα αναμένεται να ταρακουνήσουν για τα καλά το αγαπημένο πλέον αθηναϊκό κοινό τους σε μια τρομερή live εμφάνιση!

https://www.facebook.com/zounds2

Οι EASTERN SYNDROME είναι μια νεοσύστατη μπάντα από το Βερολίνο της Γερμανίας, μετρώντας ήδη αρκετές live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να γραφτεί ότι είναι από τις καταλληλότερες μπάντες να παίξουν πριν τους Zounds. Μια γεύση εδώ για το τι να περιμένετε: https://easternsyndrome.bandcamp.com/album/brain-driller

Τη σκηνή μαζί τους θα μοιραστούν οι NOTHING THRIVES, μια High Gain Rock ‘n’ Roll μπάντα από την Αθήνα που έχει κυκλοφορήσει διαδικτυακά κάποια κομμάτια σε demo και τὠρα ετοιμάζουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο άλμπουμ τους.
https://nothingthrives.bandcamp.com/album/nothing-thrives

Ώρα έναρξης συναυλίας: 21:00
AN club 'official', Σολωμού 13-15 Εξάρχεια

Τιμές εισιτηρίων:
Limited Early bird Tickets = 15€
Presale Tickets = 18€
Tickets on spot = 20€

Σημεία προπώλησης:
- Black Hole Kipseli, Κυψέλης 25, 11257 Κυψέλη
- Scarecrow Records, Σολωμού 35, 10681 Εξάρχεια
- Rhythym Records, Εμμανουήλ Μπενάκη 74, 10682 Εξάρχεια
- Oldschool, Σολώμου 15, 10682 Εξάρχεια
- Beans & Hops, Λεωφ. Ηρακλείου 43, 11141 Άνω Πατήσια
- Dildo Tattoo Studio Athens, Ερμού 37, 10563 Σύνταγμα 

event: https://www.facebook.com/events/879219396505062

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured