Ναταλία Πετρίτη

Την επανένωσή τους για ένα one-off UK reunion gig στο ιστορικό Wembley Stadium του Λονδίνου ανακοίνωσαν οι Blur, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2023.

Οι Britpop icons αναμένεται να εμφανιστούν στο στάδιο στις 8 Ιουλίου με support των Slowthai, Self Esteem και Jockstrap. Η συναυλία θα είναι και το πρώτο τους headline show από το 2015, όταν και κυκλοφόρησαν τον comeback δίσκο τους, The Magic Whip. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί πληροφορίες για κάποια world tour που ενδεχομένως να έχουν στα πλάνα τους.

Τα εισιτήρια της συναυλίας θα γίνουν διαθέσιμα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, με το συγκρότημα να είναι έτοιμο σύμφωνα με τον frontman του, Damon Albarn, να παρουσιάζει ένα greatest hits set: «Μας αρέσει πολύ να παίζουμε αυτά τα κομμάτια και σκεφτήκαμε ότι ήταν καιρός να το κάνουμε ξανά».

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Graham Coxon, πρόσθεσε: «Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω με τους αδερφούς μου από τους Blur ξανά και να επισκεφθούμε εκ νέου αυτά τα σπουδαία κομμάτια. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Blur είναι φανταστικές για μένα: μια όμορφη κιθάρα και ένας ενισχυτής ανεβασμένος και δεκάδες χαμογελαστά πρόσωπα».

Παράλληλα, ο μπασίστας των Blur, Alex James, σχολίασε: «Υπάρχει πάντα κάτι το ξεχωριστό όταν οι τέσσερίς μας βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο. Είναι όμορφο να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το δωμάτιο θα είναι στις 8 Ιουλίου το Wembley Stadium».

Τέλος, ο drummer των Blur, Dave Rowntree, πρόσθεσε: «Έπειτα από το χάος των τελευταίων ετών, είναι σπουδαίο να είμαστε πίσω για να παίξουμε μερικά από τα κομμάτια μας μαζί σε μια καλοκαιρινή μέρα στο Λονδίνο. Ελπίζω να σας δω εκεί».

Έχοντας βρεθεί σε ένα πολυετές hiatus μετά την παγκόσμια περιοδεία τους το 2003 για το Think Tank, οι Blur επανενώθηκαν για πρώτη φορά το 2009 για μια μεγάλη περιοδεία και μια Glastonbury headline performance.

Θα τους δούμε άραγε αυτή τη φορά να περιοδεύουν ξανά σε όλον τον κόσμο;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured