Ναταλία Πετρίτη

«Έλα ufo, σε περιμένω κάθε μέρα να έρθεις απ’ τον ουρανό…»

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πέμπτου του άλμπουμ, New World Boi, (Οκτώβριος 2023) ο Prins Obi παρουσιάζει το video για το ένα από τα δύο ελληνόφωνα κομμάτια του δίσκου, «UFO από Άλλο Πλανήτη». Το animation video, εμπνευσμένο από τα video games, είναι δημιουργία της Μάρως Μπότσιου (Dadive Studio).

O Pris Obi για το video: «Πάντα είχα τη φαντασίωση να γίνω χαρακτήρας σε 8-bit-ο video game και εδώ η Μάρω Μπότσιου την εκπληρώνει, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα με ιδανικό τρόπο το concept του εν λόγω κομματιού».

Το πέμπτο album του Prins Obi είναι το πιο φιλόδοξο και πολυδιάστατο έργο του μέχρι σήμερα, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Συμπεριλαμβάνει στοιχεία hip hop, ορχηστρικής ποπ, reggae/dub, sophisti-pop και spoken word, μεταξύ άλλων, ενώ παράλληλα θέτει νέα όρια όσον αφορά στην σύνθεση των τραγουδιών και την παραγωγή.

Συνθέτης, παραγωγός και ερμηνευτής είναι ο ίδιος ο Obi, που ηχογράφησε το album στο δικό του home studio. Το New World Boi είναι ένα χαλαρό concept album για την απελευθέρωση, την αναγέννηση, την αντίσταση στην κοινοτοπία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Λυπημένο-αστείο, εσωστρεφές-εξωστρεφές, σκοτεινό και παιχνιδιάρικο ταυτόχρονα. Ένα νέο είδος ποπ όπως το οραματίζεται ο καλλιτέχνης.

Το New World Boi κυκλοφόρησε σε CD, Κασέτα και Digital Album στις 20 Οκτωβρίου του 2023 από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured