Δελτίο Τύπου

Μετά την κυκλοφορία των single «Δεν πειράζει» (10/23) και @agatha_molyneaux
(11/23), ανακοινώνεται σήμερα η κυκλοφορία του album Intimacy without obsession των Agatha & Molyneaux, ένα ηλεκτρονικό ντουέτο που ζει και δημιουργεί μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εξερευνά τα όρια του club ήχου με ένα lo fi χαρακτήρα.

Το Intimacy without obsession αποτελείται από οκτώ κομμάτια που δημιουργήθηκαν στο διάστημα 2020 έως 2023. Αυτοαναφορικά και αυθόρμητα, το άλμπουμ πηγάζει από προσωπικά βιώματα, σε μία μορφή εξιστόρησης, και βρίσκει έκφραση μέσα από διαφορετικά είδη ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής. Με spoken word και θεατρικότητα, η μουσική τους ακροβατεί ανάμεσα στην club και την εναλλακτική σκηνή, σε είδος electro με lo-fi χαρακτηριστικά και big room energy. 

Μίξη: Αgatha 

Master: Fabrika Studios.

Εξώφυλλο Album: Ίρις Λόη

Οι Agatha & Molyneaux ξεκίνησαν να συνεργάζονται το 2020 μέσα από συνεχή jam sessions. Αναγνωρίζοντας κοινά στοιχεία στον ήχο τους, δημιούργησαν τα πρώτα τους κομμάτια και το ντουέτο προχώρησε σε μία σειρά από live εμφανίσεις. Με πρώτη hybrid εμφάνιση (live-dj set) στο Qreclaim 2021 στο Communitism, οι Agatha & Molyneaux συνέχισαν να δημιουργούν κομμάτια, εξελίσσοντας ταυτόχρονα το performative στοιχείο της live εμφάνισης. Κατά τη διάρκεια του 2022 και 2023, το ντουέτο εμφανίστηκε σε δράσεις του Fade radio, Power dance pride και Fauna sauna. 

To «Intimacy without obsession» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Spotify
YouTube
Bandcamp
iTunes

Το "Dream" είναι βασισμένο σε μία καλοκαιρινή ιστορία ή ένα όνειρο. Οι στίχοι αφηγούνται την προσωπική εξερεύνηση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου, όπου βρίσκεται ο ιδανικός εαυτός της ατομικότητας μας μαζί με όλα τα γεγονότα που μας χαρακτηρίζουν. Το κομμάτι ξεκινά με μία σειρά από φωνητικά επίπεδα που κυριαρχούν στην αφήγηση και χαρακτηρίζουν την εξέλιξη. Club ηχοχρώματα και lo-fi αισθητική είναι ο συνδυασμός που ενεργοποιεί το κομμάτι και ολοκληρώνει τη σύνθεση.

WHO IS WHO

Agatha είναι sound designer και music producer με βάση την Αθήνα. Μέσω διαφορετικών δράσεων στον ευρύτερο δημιουργικό τομέα, έχει διαμορφώσει την πρακτική και έρευνα πάνω στον ήχο. Αρχικά μέσω συνεργασιών σε groups (Agatha & Molyneaux and Plastic Flowers), στο κομμάτι της παραγωγής event (KRAMA, Fauna Sauna, Power Dance Club), καθώς και στο τομέα του ήχου σε θέατρο και κινηματογράφο (πιο πρόσφατη δουλειά για το έργο “Φιλοκτήτης” με την ομάδα Εταιρεία Φίλων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιδαύρου). Τα τελευταία δύο χρόνια και σε συνεργασία με το xfutrhug.co/Qreclaim τρέχουν ένα πρόγραμμα workshops γύρω από το Ableton.

Η Molyneaux κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP της «Sorrow» μέσω της Just Gazing Records την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, αλλά και σε φυσική μορφή (κασέτα). Το EP παρουσίασε στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) στις 27 Απριλίου 2023. Έκτοτε εμφανίστηκε σε διάφορα events και venues της πόλης, όπως το Athens Music Week (31/5) και το ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ SIRENS του ACADDEMIA x Shesaidso (7/6).

https://www.molyneaux.org/

 

Social Media

Instagram: @agatha_molyneaux
Bandcamp: https://agathamolyneaux.bandcamp.com/
Website: https://www.agathamolyneaux.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured