Ναταλία Πετρίτη

Φως, θάλασσα, μαγεία, καλοκαιρινοί έρωτες. Στιγμιότυπα καλοκαιριού σε ένα βίντεο κολάζ του Στέλιου Χριστοφόρου. Το καλοκαίρι στην Ανάφη, πλάνα από τα live της χρονιάς που πέρασε, χορός λίγο πριν ξημερώσει και ένα μήνυμα σε μορφή τηλεπαθητική. Το κομμάτι «Τηλεπάθεια» περιέχεται στο πιο πρόσφατο album του Kristof, Ψυχαγωγία, που κυκλοφόρησε το 2022 από την Inner Ear.

Λίγα λόγια από τον Kristof για το κομμάτι: «Η Τηλεπάθεια γράφτηκε το καλοκαίρι του 2020 κάνοντας διακοπές με τη φίλη μου Γρηγορία. Έκανα διαλογισμό και κάποια στιγμή εμφανίστηκε η μελωδία. Υπάρχει ένα άτομο στη ζωή μου, που όντως – με κάποιο τρόπο – επικοινωνούμε τηλεπαθητικά. Προσπαθούσα να μεταφέρω τις ερωτικές μου επιθυμίες. Όλα περίπλοκα - απλά. Η “πρόζα-γέφυρα” είναι ελεύθεροι συνειρμοί που είχα και έγραψα με το που βγήκα από το νερό».

Ψυχαγωγία : 1. η ανάκληση των ψυχών (από τον Άδη) δια μαγικών μέσων 2. η προσέλκυση των ψυχών, η διασκέδαση, η τέρψη.

Έπειτα από 3 αγγλόφωνους δίσκους, η «Ψυχαγωγία» αποτελεί το πρώτο άλμπουμ του Kristof στη μητρική του γλώσσα.

Συνειρμική γραφή, στίχοι γεμάτοι εικόνες από τη μυθολογία, κινήσεις και ήχοι κατευθύνουν τον ακροατή στην εκτόνωση και στη συναισθηματική έξαρση. Τα δέκα κομμάτια μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους διακόπτοντας την επαφή με την καθημερινή και πεζή πραγματικότητα.

Σε συνδυασμό με απόκοσμα φωνητικά και πρόζα, πειραγμένα πιάνα και synthesizers, κατασκευάζεται μια καθαρή φαντασίωση του ονείρου δημιουργώντας την εντύπωση ότι μέσα μας υπάρχει κι ένα άλλο μέρος της ύπαρξης, διαφορετικό από το σώμα.

Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας του 2020 και ολοκληρώθηκαν στο τέλος της. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 2021 στο studio Lotus με παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη. Το artwork επιμελήθηκε ο Petros Aronis.

Η «Ψυχαγωγία» κυκλοφορεί σε CD, κασέτα και digital από την Inner Ear.

kristof-single

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured