Ναταλία Πετρίτη

Aυτό το καλοκαίρι έχοντας την ανάγκη να εκφράσει έναν περασμένο ρομαντισμό ο οποίος πλέον δε βρίσκει τρόπο, λέξεις και χώρο να εκφραστεί στη σημερινή εποχή, η Rosey Blue παρουσιάζει μια συλλογή με τίτλο Nostalgia Estiva – καλοκαιρινή νοσταλγία στα ιταλικά – που αποτελείται από τρία αγαπημένα της ελληνικά κομμάτια, επανεκτελεσμένα με το δικό της ύφος.

Το πρώτο από αυτά είναι «Το Μεγάλο Μυστικό Mου», ένα ερωτικό τραγούδι που έγραψαν ο Κώστας Καπνίσης (μουσική) και ο Ντίνος Δημόπουλος (στίχοι) και ακούστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Τζένη Τζένη» (1966), που σκηνοθέτησε ο στιχουργός του τραγουδιού μαζί με τον Βαγγέλη Σεϊτανίδη, σε σενάριο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη.

Η Rosey Blue κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της Swans τον Νοέμβριο του 2021, επηρεασμένη από πολλούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του '60 και του '70, κυρίως της folk rock σκηνής, όπως Joni Mitchell, Stevie Nicks, Neil Young, αλλά και νεότερους όπως οι Jack White, Laura Marling, Blues Pills, Rosie Carney.

Ο μυστικισμός, η αγάπη, η γη, ο θάνατος, οι αστερισμοί και η καθαρή αφιλτράριστη συναισθηματική έκφραση είναι τα βασικά στοιχεία των τραγουδιών της.

Το «Το Μεγάλο Μυστικό Μου» κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 30/6.

rbep

Credits:

Rosey Blue - φωνή

Πάνος Μπίρμπας - παραγωγή, ενορχήστρωση, synths, slide guitar

Μέμος Πιλαφτσής - ηλεκτρικές κιθάρες

Γιώργος Κωνσταντίνου - μπάσο

Ashley Hallinan - ντραμς

Τα φωνητικά και οι ηλεκτρικές κιθάρες ηχογραφήθηκαν στο Antart Studio, τα ντραμς στο Electricity Sound Studio.

Μίξη, Mastering: Παναγιώτης Χούντας - Antart Studio

Artwork: Δημήτρης Μαρίνης

Main Photo: Μαρίζα Καψαμπέλη

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured