Ναταλία Πετρίτη

Η Fortune Cut Records και η Colorgraphs - Σήλια Τσιούφη παρουσιάζουν το άκρως καλοκαιρινό νέο της single με τίτλο «MGBS7».

Ο τίτλος «MGBS7» είναι ακρωνύμιο και προέρχεται από το MitsoGusto «Breaks & Snaxx» μία κυκλοφορία της Fortune Cut Records με 34 πρωτότυπα drum breaks - κατεργασμένα και μη - τα οποία διέθεσαν προς ανοιχτή χρήση σε άλλους καλλιτέχνες, το 2021.  Συγκεκριμένα, το κομμάτι εμπνεύστηκε από το drum break με τον αριθμό 7, πάνω στο οποίο στήθηκε όλη η υπόλοιπη παραγωγή του ντέμο και κατ’ επέκταση του τελικού κομματιού.

Η μουσική, οι στίχοι και τα φωνητικά για το  «MGBS7» είναι της Colorgraphs, την παραγωγή υπογράφει από κοινού με τον Μήτσο Καλούση (B_E_Y), ο οποίος ανέλαβε και τη μίξη, ενώ το mastering, ο Gustav Penka.

Συνεργάστηκε με τους βασικούς μουσικούς του σχήματος της, που τους συναντάμε πάντα  μαζί της και στις live εμφανίσεις της: Λουκά Γιαννακίτσα (jx2mas) στο μπάσο, Μήτσο Καλούση (B_E_Y) στα drums και Ερμή Τομαδάκη στο Wurlitzer πιάνο και synthesizer. Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο PiGi Studios, από τους Gustav Penka και Μήτσο Καλούση. Η τυπογραφία και το design είναι των Alex Ceptal και Ανδρέα Λαμπρόπουλου. Οι φωτογραφίες και το visual concept, είναι μία συνεργασία με την Κατερίνα Καπετάνη.

m

Η Σήλια Tσιούφη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995, είναι μουσικός και sound designer.

Αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και προχώρησε τις σπουδές της με BA στο University Of East London στον τομέα του Music Technology and Production. Έκτοτε, δουλεύει ενεργά στην δημιουργία πρωτότυπου sound design και folley για ταινίες, θέατρο και εταιρικές παραγωγές. Ενδεικτικά, έχει σχεδιάσει ηχητικά τις παραστάσεις: «Δαίμονας» και «Τα Κτίσματα» του Μιχάλη Αγγελίδη, «Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Yperanalysis και τις ταινίες «Life’s A Beach» του Μάριου Χάννα και «ΜΕΤΣ» των Callas. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2016, ως βοηθός ηχολήπτη στην παράσταση «RELIC» της ομάδας OSMOSIS του Ευριπίδη Λασκαρίδη καθώς και στο Eleusis 2023 ως μουσικός και performer στην παράσταση «KAMARES» του ίδιου δημιουργού.

Παράλληλα, δρα απο το 2012 στην μουσική σκηνή της Αθήνας, είτε με το προσωπικό της πρότζεκτ Colorgraphs (St Paul’s Anglican Church, Ρομάντσο, Boiler, Μπάγκειον, six d.o.g.s, Κ.Ε.Τ, Ios Festival), είτε συμπληρωματικά σε άλλα σχήματα (Chickn, Grandmaster’s Cockroach, Ntentenis, MOAN, Eye Level.)

Μεταξύ, άλλων, ξεχωρίζουν τα singles της DARE (Fortune Cut Records), Plumidisco σε συνεργασία με τον NTENTENIS και τη VASSIŁINA (Veego Records) και η συμμετοχή της στον δίσκο Anemone του συλλογικού μουσικού εγχειρήματος της Louvana Records, Eurotoire:  Equaliser (EU:EQ). 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured