Ναταλία Πετρίτη

Οι Blend Mishkin και Πάνος Δημητρακόπουλος συνδυάζουν παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους στο νέο τους άλμπουμ "The Lost Continent" που κυκλοφορεί σήμερα. 

Δύο καλλιτέχνες με διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο και εμπειρίες ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό άλμπουμ που συνδυάζει world, jazz, ambient, dub και παραδοσιακή μουσική με πρωταγωνιστή το κανονάκι, ένα έγχορδο όργανο της Μέσης Ανατολής, γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα με πολύ μεγάλη παρουσία στην μικρασιατική μουσική.

Το Lost Continent αντλεί έμπνευση από διάφορους πολιτισμούς και περιοχές της λεβαντίνικης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας για το άλμπουμ, ο Blend Mishkin είπε: "Θέλαμε να δημιουργήσουμε ενα δισκο που αναδεικνύει την ομορφιά της παραδοσιακής μουσικής, αλλά ταυτόχρονα την τοποθετεί στο σημερα.” 

Ο Πάνος Δημητρακόπουλος πρόσθεσε, "Εμπνευστήκαμε από διαφορετικούς πολιτισμούς και περιοχές της Μεσογείου αλλά και της Ανατολής. Ελπίζουμε ότι οι ακροατές θα μεταφερθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου μέσω της μουσικής μας και ότι θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την ομορφιά των διαφορετικών μουσικών παραδόσεων».

Το The Lost Continent κυκλοφορεί σήμερα ψηφιακά απο την Rewind Guaranteed ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του σε δίσκο βινυλίου.
Ακούστε το δίσκο στις παρακάτω επιλεγμένες πλατφόρμες:  

Spotify
Apple Music
Bandcamp

lost-blend-mis

Στο άλμπουμ συμμετέχουν:

Πάνος Δημητρακόπουλος - Κανονάκι
Blend Mishkin - Μπάσο, Synths, Κρουστά, Effects
Κυριάκος Γκουβέντας - Βιολί
Δημήτρης Εμμανουήλ - Κρουστά
Βασίλης Νιτσάκης - Ηλεκτρικό Μπάσο
Στέλιος Μίχας Εγγλέζος - Τρομπόνι
Γιώργος Κάπης - Ηλεκτρική Κιθάρα
Ζωή Προκοπίου - Φωνητικά
General Sticks - Drums

Μίξεις, ενορχήστρωση και παραγωγή: Blend Mishkin

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured